Alapítványunk támogatottjai speciális célcsoportot alkotnak, ők azok, akik számára az integráció és esélyegyenlőség megteremtése társadalmi szinten szükséges, ehhez a célhoz járulunk hozzá. Minden hazánkban kezelt, hozzánk forduló, tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermeket nevelő család és fiatal számára igénybe vehető támogatásokat biztosítunk, mint szociális információszolgáltatás – internetes, telefonos és személyes –, külföldi és hazai gyógykezelés esetén célzott támogatásokat fogadunk. Adománybank oldalunk pénzgyűjtési lehetőséget biztosít. Krízishelyzetben lévőknek kérvények megírásával, más alapítványoktól, önkormányzatoktól kérünk segítséget. Vállalásunk dietétikai és higiénés tanácsadás, több nyelvű tolmácsolás.

Szociális lehetőségekről tájékoztatunk, melyhez kiadványt készítettünk TÁJÉKOZTATÓ TARTÓSAN BETEG VAGY SÚLYOSAN FOGYATÉKOS GYERMEKET NEVELŐ CSALÁDOK ÉS SZEMÉLYEK RÉSZÉRE címmel. (A kiadvány letölthető, a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési és egyéb kedvezményei változtak.)

600 család kerül a támogatási rendszerünkbe évente, kiemelt hangsúlyt helyezünk a rákos gyermekekre, fiatalokra. Három területen állunk helyt: betegségmegelőzés, betegellátás segítése és rehabilitáció. Társadalmi szerepvállalásunk motivációja, hogy Alapítványunk tagjaiként, mint leukémiás és fogyatékkal élő gyermekek szülői, személyes érintettségünk miatt, tudunk azonosulni támogatottjaink nehézségeivel.

Célunk a rákban megbetegedett, testi- és szellemi fogyatékkal élő gyermekek életbe történő beilleszkedésének segítése, támogatása, a társadalom „egészséges” tagjaival a segítségnyújtás, empátia, tolerancia fontosságának megismertetése. Láthatóságunkat internetes oldalaink biztosítják, közösségi oldalunk átlagosan napi 5000 főt ér el.

Rákos és fogyatékkal élő gyermeknek, fiataloknak programokat szervezünk. Az élményterápia, drámapedagógia, művészetterápia eszközeit használjuk, programjaink rekreációs és interaktív jellegűek, a szabad játék szellemében. Húsvét, Gyermeknap, Mikulás ünnepség minden évben 2 helyszínen kerül megrendezésre. Nemzetközi szervezettől évente adományban részesülünk, melyek osztása folyamatos. 17 saját, nemzetközi üdültetésünk volt: 11 Tündértánc Tábor és 6 balatoni üdülés, több mint  2000 fővel.

Alapítványunk mindhárom tagja aktívan részt vesz a munkában, egyikünk térítésmentesen dolgozik. „Érted – Veled – Együtt” csapatunk tagjai azok a szülők, akikkel együtt éltük át és éljük a küzdelmes mindennapokat, kölcsönösen segítjük egymást. Aktív önkénteseink rendezvény- és programszervezésekor, szja kampányban. Hasonló tevékenységkörrel rendelkező szervezetekkel kialakított kapcsolataink fontosak, információkat cserélünk, közös programokat bonyolítunk le. 11 együttműködő partnerünkből 4 külföldi, a szövetségünk által 14 alapítvánnyal vagyunk partnerek. Szakmai tanácsadókkal dolgozunk. Támogatjuk eszközvásárlással az intézményeket. 2010 évtől képezzük önkénteseinket.

Feladatunk a közjó szolgálata, melyet társadalmi összefogással tudunk megvalósítani, közvetítő szerepet töltünk be a támogatottak és társadalom tagjai között, a társadalmi szolidaritás jegyében. Hátrányos helyzetű célcsoportokat segítünk, hogy lehetőségeik, jogaik bővüljenek. Alapvető szükségleteik megteremtéséhez járulunk hozzá, amelyek elengedhetetlenek a mindennapi életvitelükhöz, segítjük beilleszkedésüket a társadalomba. Fontos, hogy ismerjék a számukra rendelkezésre álló lehetőségeket, melyek egy részét az állam biztosítja, más részét pedig a hasonló tevékenységet végző civil szervezetek. Szociális felvilágosító rendszerünk által, ezeket a lehetőségeket elérhetik, élethelyzetük könnyebbé válhat, nem kerülnek a társadalom perifériájára.

Adomány és pénzgyűjtő tevékenységünkkel a társadalom tagjainak a figyelmét hívjuk fel a segítségnyújtás fontosságára, és arra, hogy közös összefogással segíteni tudunk a krízis helyzetben lévőknek. Tevékenységi körünkhöz kapcsolódó pályázatokon részt veszünk, ezek támogatottjaink, szervezetünk fejlesztését teszik lehetővé, képzéseken, tájékoztatókon jelenünk meg. Az utóbbi években pályázatainkkal várólistások vagyunk, így támogatást nem kaptunk évek óta. Internetes közösségi oldalakon kampányokat szervezünk, egyre többen csatlakoznak munkánkhoz.

Régi pénzgyűjtő oldalunkon, mely az Alapítvány kiemelt pénzgyűjtő projektje volt 2012 évtől, közel 300 főnek nyújtottuk segítséget a közösség erejével, mindazt hitelesen dokumentálva és etikusan működve. A Tégy Jót! oldallal együttműködésünk 2018. április 16-án megszűnt, ettől a naptól az oldal tevékenységéért, valamint az ez után az időpont után megjelenő gyűjtésekért felelősséget Alapítványunk nem vállal. További sikeres munkát kívánunk az oldal tulajdonosának!