Szeretnénk bemutatni Alapítványunk két segítő önkéntesét, ahogyan ők nevezik magukat: a Team Miki-t. A csapat két főből áll, példaértékű kezdeményezésként, pedagógus és egykori tanítványa közös összefogásával jött létre. Katona Miklós Patrik és Nádudvari Péter a Team Miki két tagja.

Csupaszív kisfiú Miki, tizenkét éves, még gyerek, és már segíteni akar, holott ő is támogatásra szorul. Tanára, Nádudvari Péter nem csupán volt oktatója, hanem példaképe. Az egykor mozgékony fiú ataxiás megbetegedése miatt kerekesszékbe kényszerült, családja fejlesztőterápiákkal és nem finanszírozott orvosi kezelésekkel próbál javítani az állapotán, keresve az utat a teljes gyógyulásához.

Nádudvari Péter zeneterapeuta és gyógypedagógus, Miki egykori tanáraként, támogatni szerette volna a gyógykezelésének a költségeit. Ultramaratoni futóként az általa lefutott kilométerekhez támogatókat keresett, hogy azokat forintra váltsa. A futáshoz később csatlakozott Miki, és Péterrel közösen futókocsi segítségével teljesítették az örökbefogadható kilométereket. Egy kilométer ára 2000 Ft volt és a lelkes támogatók örömmel járultak hozzá a cél megvalósulásához. A kilométerek hamar elkeltek, a Miki pedig versenyt versenyre teljesített, hogy a kitűzött cél teljesüljön. Péter által Miki részesévé vált a gyógykezeléséhez szükséges költségek előteremtésének, fontosnak érezhette magát, lelkileg sokat jelentett számára az akció, anyagilag pedig esélyt adott a terápiái folytatásához.

A lelkes futók másoknak is segíteni szerettek volna, Miki barátjáért –, akivel az Alapítvány Tündértánc Táborában alakult ki a barátságuk – folytatódtak a jótékonysági futások. A gyógyító kilométerek hamar gazdára találtak, ezzel segítve Mátét.

Miki, az Alapítvány legfiatalabb önkénteseként harmadik jótékonysági akcióját is megvalósította, a hihetetlen energiákkal rendelkező Nádudvari Péterrel. Támogatottjuk Anida volt, akit szintén a Tündértánc Táborban ismert meg és mindenképpen szeretett volna segíteni neki. Anida hite, ereje Pétert is elvarázsolta, lelkesen teljesítették a bevállalt távokat.

A csapat új csatlakozókkal bővült, a jótékonysági futók és kerékpárosok egy-egy gyermek adománygyűjtésének megsegítését vállalták fel.

Kiss Piroska: Gyógyító kilométerek Leventéért

Szabó Pál Szasó: Gyógyító kilométerek Daniért

Michael Jimenez Escudero: Gyógyító kilométerek kerékpárral Danikáért

Király Eszter – Kun Dávid: Gyógyító kilométerek kerékpárral Mikiért

Miki és Péter azt szeretné, ha más futók is csatlakoznának a kezdeményezésükhöz, hogy még több gyermeknek és fiatalnak segíthessenek! Szeretettel várják a csapatukba mindazokat, akik magukénak érzik ezt a nemes célt. A Team Miki mára folyamatosan bővülő csapattá vált. Sajnos, még futókocsijuk nincs, rendszeresen bérelniük kell, ennek ellenére hihetetlen elszántsággal és töretlen hittel segítenek.

Új célok 2019 évtől: a súlyosan beteg és fogyatékos gyerekek, családjaik élményterápiás üdültetésének támogatása. Bővebb információ található: ITT

A Team Miki csapatába jótékonysági futónak jelentkezni lehet: a TEAM MIKI csapat vezetőjénél Nádudvari Péternél: a Facebookon (itt)   vagy a nadudvarip@gmail.com E-mail címen.

 

Megvásárolható kilométerek

A kilométerek ára 2000 forint, páros futásnál: 4000 forint.
Egy személy tetszőleges számú kilométert is megvásárolhat, tetszőleges összegért, ami előre is köszönünk.

Videó a Team Miki céljairól itt