Frissítés:

A járvány miatt sok minden megváltozott. Minden programunkat le kellett mondanunk: Farsang, Húsvét, Legó Gyár látogatás, Állatkert, Dinó park, a májusi budapesti kirándulást már nem is kezdtük szervezni. Nem lesz Gyermeknap sem.

A sárospataki üdültetésünk reményeink szerint szeptemberben megvalósulhat. Nagyon sírtak a gyerekek, hogy júliusban nem fogunk együtt üdülni, bízunk benne, hogy szeptemberben már igen. Nem mehetünk a szokásos heti osztálylátogatásokra sem.

A programjaink és rendezvényeink elmaradását szociális támogatással pótoljuk, továbbra is segítjük a szülőket szociális felvilágosítással, kérvények megírásával. 2,73 millió forint támogatást osztottunk szét a leukémiás, daganatos, rosszindulatú vérképzőrendszeri megbetegedésben szenvedő gyermekeknek, csontvelőtranszplantáltaknak a járványhelyzetben. Home office-ban dolgozunk, ez egyébként is jellemző volt Alapítványunk munkájára, viszont hozzájöttek a heti osztálylátogatások, az ünnepségek, kirándulások és a két nagy üdültetés.

A hétköznapi hősök köztünk élnek, segítsük harcukat együtt: 18418299-1-05
A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása hatalmas segítség támogatottjainknak.

12 éve aktívan üdültetünk, élmény és művészetterápiás, családos üdültetési programjainkon 3000 fő vett részt 22 alkalommal Sárospatakon és Zamárdiban. Minden rendezvényünkre óriási érdeklődés és túljelentkezés jellemző. Programjainkat saját csapatunkkal biztosítjuk, érintett szülők, fiatalok és az alapítványunk tagjai által.

2020-ban lesz Sárospatakon a XIII. Tündértánc Nemzetközi Élmény-és Művészetterápiás Táborunk, előreláthatólag 120 főt fogunk üdültetni. A Zamárdi családos üdülésünk reményeink szerint 9. alkalommal kerül megrendezésre ősszel 90-100 fő részvételével. (ez volt az eredeti terveinkben)

Legnagyobb álmunk olyan rekreációs ház működtetése, ahol a művészetterápia, élményterápia és fejlesztő programok segítenék a hosszadalmas kórházi kezelésen átesett gyermekek és családjuk visszailleszkedését a hétköznapi életbe, illetve a kezelések ideje alatt széthullott családok egymásra találását. Megfelelő tapasztalatokkal és szakmaisággal rendelkezünk.

Szeretnénk vásárolni többszobás ingatlant a demjéni termálvölgyben, majd akadálymentessé téve, egész évben biztosítani olyan családok rehabilitációját, akik számára ez lenne az egyetlen pihenési, kikapcsolódási lehetőség. Tervünk sószoba és snoezelen kialakítása, a kertben pedig játszótér és szabadidős park létrehozása. Azért erre a területre esett a választásunk, mert a gyógyvizek sokasága segítheti a mozgásszervi problémákkal küzdőket, onko-haematatológiai szempontból Egerben van szakrendelés, illetve hazánk két csontvelőtranszplantációval foglalkozó egysége 1-1 órás távolságra található, Miskolcon és Budapesten.  Egerben igénybe vehető a balneoterápia szakorvosi beutalóval, és többféle gyógyvíz van a környéken a radonostól a kénesig, mivel kortól és nemtől függetlenül a kemoterápia tönkreteszi az ízületeket. A megvalósításhoz 40 millió forintot kell összegyűjtenünk, bármilyen támogatási összeget szívesen fogadunk.

Ennek az álomnak a megvalósításhoz kérjük az Önök segítségét, legyenek velünk együtt Mosolyvarázslók és kérjük, támogassák projektünket! Alapítványunk közhasznú szervezetként adóigazolás kiállítására és személyi jövedelemadó 1% fogadására jogosult. Munkánkról tájékozódni lehet közösségi oldalunkon: https://www.facebook.com/Kosztyusok/.