Milánka segítségre vár

8%
Összesen: 40 000 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Milánka legyen az álmod szép...

"Csillagok közt él már,

angyalok közt jár,

ott, hol csendből épül vár,

s igaz lelkére az Isten vigyáz már."

2019.11.10-én Milánka elment az angyalok közé...

Milánka leukémiás

GYŰJTÉS KÓDJA: MILAN035

Milánkának veleszületett rendellenessége van, hiányzik az egyik veséje és nem volt kifejlődve a végbélnyílása.  Az utóbbi gond miatt sztómás volt egy évig, majd műtéti sorozattal sikerült a problémát orvosolni.  2019. február elején megfázással kezelték, étvágytalan és fáradékony volt, engem nagyon aggasztott az állapota, ezért alapos kivizsgálást kértem.  Kórházba kerültünk, azonnal kapott vért, majd továbbküldtek bennünket a gyermekonkológiára, leukémia gyanújával. Sajnos a gyanú beigazolódott, a csontvelő mintavétele akut lymphoid  leukaemiát igazolt.

Azonnal megkezdődött a kemoterápiás kezelése, miközben gombás fertőzése lett, így felkerült az intenzív osztályra is. Nagyon nehezen viseli a kemoterápiás kezeléseket.  A 15. és 33. napi csontvelővizsgálata alapján jól reagál a szervezete a kezelésekre, előreláthatóan nem lesz szüksége Milánkának csontvelőtranszplantációra. Így a hat hónapos kórházi kemoterápiás majd az azt követő másfél éves otthoni gyógyszeres kezelés áll előttünk.  Azt viszont előre látjuk, hogy a kórházi kezeléseket nem fogja tudni hat hónap alatt befejezni, még az elején járunk, és már vannak csúszások.

Öt gyermekem van, a legnagyobb már önálló, hárman pedig iskolások. Amikor Milánka betegsége kiderült, a párom volt vele az első három hónapban a kórházban, mert a testvérekről nem tudtam másként gondoskodni. Most, hogy beköszöntött a nyári szünet már én vagyok vele, a párom táppénzről visszament dolgozni, mivel ő az egyetlen kereső a családban. Én Gyod-on vagyok Milánkával.

Családi házban élünk, most ki kell alakítanunk Milánkának a megfelelő higiénés körülményeket és a saját szobáját, hiszen az immunrendszere mesterségesen két évig le lesz gyengítve a kezelések miatt. közösségbe nem mehet, tömegközlekedéssel nem utazhat. Nem könnyű megszervezni az életünket a gyermekek miatt, hiszen az otthon maradottakról is gondoskodnunk kell. Lelkileg mindannyiunkat megvisel, hogy Milánkának az alapbetegségei mellett meg kell küzdenie a leukémiával is.

Nagyon nehéz időszak áll előttünk, kérjük, akinek módjában áll, segítsen nekünk, amit előre is hálásan köszönünk.