Anika segítséget kér

13%
Összesen: 67 214 Ft 500 000 Ft555 Days Left

Anika Ewing szarkómás, most zajlik a csontvelő transzplantációja

Gyűjtés kódja: ANIKA092 

 

Kislányom Anasztázia —, akit mi Anikának becézünk — élete legnagyobb harcát vívja a rosszindulatú daganatos megbetegedéssel hatévesen.

Februárban látogatóba jöttünk Borsod megyébe, és a kislányom betegsége miatt itt ragadtunk Dunántúlról. Anika elesett játék közben, megütötte a fejét, lett rajta egy kisebb pukli. Orvoshoz vittük, de azt mondták, hogy vérömleny és egy hét múlva elmúlik. Nem múlt el, növekedett és lázas volt folyamatosan, így már a sürgősségire mentünk, ahol koponyafelvételt készítettek. 2022. március 21-én kerültünk a miskolci Gyek-be. Azonnal MR és CT készült és agydaganatot mutatott ki nála. 2022 április 7-én a Debreceni Klinikán megműtötték. Volt koponyán kívüli daganata, ami az arccsontján helyezkedett el, ezt el tudták teljesen távolítani, viszont a koponyáján belüli 10 centis daganatot csak részlegesen sikerült eltávolítani. A diagnózis: koponya és arc csontjainak rosszindulatú daganata.

Hat komplett blokk kemoterápia után, amitől a daganat zsugorodását várták, ismét műtétre került sor 2022 szeptember 16-án Debrecenben. Megpróbálták a daganatot eltávolítani, de csak a koponyacsonttal együtt lehetett, viszont maradtak élő daganatsejtek, a szövettan Ewing sarcomát igazolt. A koponyacsont pótlásra majd akkor lehetséges majd, amikor nagykorú lesz. A maradék rosszindulatú élő sejt miatt került sor a saját donoros csontvelő átültetésre, ami október 26-án kezdődött el. A korábban levett saját, megtisztított őssejtjeit kapta vissza Anika. Jelenleg is a transzplantációs boxban vagyunk, elkezdődött az őssejtek tapadása. Ha már megfelelő lesz a tapadás mértéke és Anika állapota, akkor átkerülünk a félsterilbe és utána haza is mehetünk, amit nagyon várunk. Jelenleg sajnos nincs étvágya.

A kórházban én vagyok Anikával, a férjem otthon van Anika ikertestvérévével és az idősebb 11 éves gyermekünkkel. Így ő nem tud dolgozni még egy ideig. Én Gyod-on és gyesen vagyok, ennyi összes jövedelmünk, valamint a családi pótlék. Másfél szobás lakást bérelünk, ahol ki kell majd alakítanunk a megfelelő körülményeket Anika számára, az úgynevezett „steril szobáját”, ami 6 hónapig lesz kizárólagosan csak az ő élettere. Közösségbe nem mehet majd, nem lesz látogatható, elég szigorú szabályokat kell majd betartanunk vele.

Nyolc hónapja szinte folyamatosan kórházban vagyunk, lelkileg és anyagilag is megviselte ez az időszak a családunkat és még nincs vége a kórházi kezelések időszakának. Mi ahhoz kérünk segítséget, hogy ki tudjuk alakítani Anika részére a megfelelő elhelyezési körülményeket és mindent megadhassunk, ami a gyógyuláshoz szükséges. Mindenkinek köszönjük, aki támogatja kislányunk Anasztázia küzdelmét.

ANIKA-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: ANIKA092

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

ANIKA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor ANIKA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: B. ANASZTÁZIA (ANIKA092) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.