Levente segítséget kér

62%
Összesen: 1 238 144 Ft 2 000 000 Ft160 Days Left

Levente leukémiás

Gyűjtés kódja: LEVENTE095

Levente hatéves és akut limfoid leukémiával küzd tizenegy hónapja.

A betegsége orrvérzéssel kezdődött, az óvodában a délutáni alváskor 2-3 nap rendszeresen vérezgetett az orra, pár csepp előfordult, nem volt étvágya. Gyermekorvoshoz vittük, majd fül-orr-gégész szakorvos vizsgálta, aki megállapította, hogy hajlama van az orrvérzésre. Vérvételre is elmentünk, közben rosszul lett, szédült, hányingere volt, a szájában vérhólyagok keletkeztek, majd pár órával később megjelentek a testén a tűszerű bevérzéses pontok, a trombocita pöttyök. A vérkép eredményei nagyon rosszak lettek, így a nyíregyházi sürgősségire mentünk, ahonnan másnap már átszállítottak bennünket a debreceni gyermek onko-haematológiára. A csontvelő mintavétel akut limfoid leukémiát igazolt, es megtudtuk, hogy hathónapos kórházi kemoterápiás kezelés vár rá, majd az követi a másfél éves fenntartó kezelés.

Itt vagyunk 2022. január 18-tól. Az első alkalommal április tizenegyedikéig voltunk benn, mert átkerült Levente az intenzív osztályra. Aftája volt, amiből gomba lett, a gyógyszerektől ödémája, majd   fekélyes lett a nyelőcsöve, a gyomra, a vékonybelei és vastagbelei, a sok apró pontszerű fekélyek folyamatosan véreztek. Emiatt volt többszöri gyomortükrözése, laparoszkópiás műtétje, majd egy nagy hasi műtét követte, közben vérzéscsillapítókat is kapott. Országos vérgyűjtése is volt emiatt.

Jelenleg a kezelési protokoll utolsó harmadánál járna Levente, de Mucormycosis, azaz feketegomba támadta meg a szervezetét, ezért két hónapja nem kaphat kezeléseket és ez az idő most is bent fekvéssel telik. Közben volt kovidos, és két arcüreg műtéten túl van és tályog miatt hasi műtéten is. Most a gombára vizsgálják, ami a szemürege felé terjed és az agyhártyája felé, a műtétek is ennek megakadályozása céljából voltak.

Ha befejezzük a kórházi kemoterápiás kezeléseket, ami elvileg hat hónap lett volna, a további fenntartó kezelésünk eltérő lesz a szokásostól, bőven meg fogja haladni együttesen a két évet.   Mindenképpen másféléves fenntartó kezelés következik majd, ami főként szájon át szedhető citosztatikumokból áll. Már most úgy néz ki, hogy három éve lesz az előírt kétéves kezelésből.

Rendezett körülmények között élünk, családi házban. A férjem dolgozik, én táppénzen vagyok és időközönként tartós távolléten. Viszont jelentős hitelünk van a házunkra. Tizenegy hónapig megpróbáltunk mindent megoldani, de mostanra elfogytak a tartalékaink. Mi ahhoz kérünk segítséget, hogy biztosítani tudjuk Leventének a szigorú higiénés feltételeket, a megfelelő étrendet és mindent megadhassunk, ami ahhoz szükséges, hogy újból egészséges legyen. Most folyik egy új gombaölő gyógyszer egyedi engedélyezésének folyamata számára, ami időigényes, nem tudjuk mennyi idő, míg megszületik a döntés, és finanszírozás nélkül a gyógyszer nagyon drága. Előre is köszönjük mindenkinek, aki segít nekünk.

 

LEVENTE-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: LEVENTE095

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

LEVENTE gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor LEVENTE részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: L. LEVENTE (LEVENTE095) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.