Ádám segítséget kér

52%
Összesen: 520 605 Ft 1 000 000 Ft184 Days Left

Ádám agydaganatos

Gyűjtés kódja: ÁDÁM050

Kisfiam betegségére nyolc hónapos korában derült fény: Ependymoma, ami rosszindulatú agydaganat, mely az ő esetében az agytörzsön helyezkedett el.

Hét hónaposan reggeli hányásokkal jelentkezett a betegsége, két hét háziorvosi vizsgálódás után a belgyógyászatra kerültünk vírus gyanújával. Az ételt és anyatejet elutasította teljesen. Négy napnyi számtalan  és hosszas vizsgálata után mentővel a Debreceni Klinika intenzív osztályára kerültünk. Másnap MR vizsgálat után megállapították, hogy Ependymoma okozza a problémákat és azonnal meg kellett műteni. Hat órás volt a daganat eltávolító műtét, a látható részeit a daganatnak sikeresen eltávolították. Egy hétig voltunk még a belgyógyászaton, mire megérkezett az eredmény: a daganat rosszindulatú.

Másnap mentővel átszállítottak minket a gyermekonkológiára Miskolcra, azóta is vagyunk. Szondatáplálással elkezdődött tápszerrel a felerősítése, mert közel egy kilót fogyott. Mára már ezt sikeresen visszahízta, de az anyatej mellett továbbra is nehezen fogadja el a tápszert.

Kiderült már sejtszinten jelen van a szervezetében a betegség, ezért kemoterápiás kezeléseket kap egy évig, ha betöltötte a másfél évet, akkor pedig elkezdődik a sugárkezelése is. Ennek a fajta daganat kezelésnek része a sugárterápia is, Ádám viszont az életkora miatt azt jelenleg nem kaphatja meg. Így egy éves kemoterápiás sorozat vár rá, ami besugárzással fog folytatódni.

Jelenleg egy kis faluban élünk, a férjem szüleivel egy lakásban. Ádámnak van egy 3,5 éves testvére.  Az ő felügyeletét nagyon nehéz megoldani, mert mindenki dolgozik, a férjem napi 12 órában. Jelenleg nincs óvoda a járvány miatt, besegítenek az én szüleim is a nagyobbik gyermekünk felügyeletébe, így ingázik a nagyszülők között hetente többször, alkalmanként 50 kilométert, de másképp nem lehet megoldani.

A legjobb lehetőség, ha albérletbe költözünk a Miskolcra, így közel lesz a kórház és meg tudjuk oldani a másik gyermekünk felügyeletét is. Reméljük sikerül megfelelő lakhatást találnunk, akkor a kötelező higiénés követelményeknek eleget kell tennünk, Ádámnak kell egy saját szoba.  A lakáson tisztító festést kell végezni, és minden szükséges körülményt biztosítani, ami a gyógyulásának feltétele. Mi ehhez kérünk segítséget, amit előre is nagyon köszönünk.

ÁDÁMOT támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: ÁDÁM050

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben, ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! ITT

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

Ádám gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor D. Ádám részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: D. Ádám célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.

SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ EGY SZÁZALÉKÁNAK FELAJÁNLÁSÁVAL IS LEHET SEGÍTENI ALAPÍTVÁNYUNK TÁMOGATOTTJAIT, ADÓSZÁMUNK:

18418299-1-05