Amanda segítségre vár

21%
Összesen: 105 396 Ft 500 000 FtCampaign has ended

2019. 05.21-én Amanda elindult a könnyek útján. Legyőzte a leukémiát, a mellékhatások miatt májtranszplantációra volt szüksége, mely megtörténte után a sok mellékhatással a szervezete nem tudott megküzdeni.

"Csillagok közt él már, angyalok közt jár, 

ott, hol csendből épül vár, 

s igaz lelkére az Isten vigyáz már."

 

"Valaki végképp elmehet

őrizd meg emlékét, és el ne feledd,

így majd veled lesz mindig, lelke szabadon száll,

vár a túlsó parton, hol nincsen határ." ( Tóth Árpád)

Amanda legyen az álmod szép, sohasem feledünk.

Amanda legyőzte a leukémiát, májtranszplantációra van szüksége

Amandánál 2014. 11.17-én akut mieloid leukémiát állapítottak meg, azonnal elkezdődött a kórházi kemoterápiás kezelése. Nem volt könnyű időszak, még az intenzív osztályra is felkerült.  Megküzdött a kezelés okozta nehézségekkel, szerencsére jól reagált azokra, így 2015.07.13-tól a fenntartó kezelés időszaka következett. Ezekből már csak ötöt tudott felvenni, szeptembertől abba kellett hagyni. Ekkor már tudni lehetett, hogy a kezelések miatt a mája károsodott, cirrhosis hepatis, azaz májzsugor lépett fel nála. Közölték, hogy májátültetésre lesz szüksége, viszont ehhez el kell telni megfelelő időnek a leukémiás megbetegedése miatt, és fokozott orvosi kontrollokra van szüksége. A kemoterápiás kezelések, amelyek kigyógyították a leukémiából súlyosan roncsolták a máját.

2016 januárjában nagy mennyiségű vért hányt, ekkor volt egy életmentő műtéte, meggyűrűzték az ereket, hogy ne pattanjanak el és ne legyen belső vérzése. 16 napot töltött altatásban, nagyon nehéz időszak volt. Az altatásból magától ébredt, gyorsan kiszedte magából a szerelékeket, – pont nem voltunk a kórteremben –, mikor beléptünk csak a gépen lévő error feliratot vettük észre, megrémültünk, majd arra eszméltünk fel, hogy az ágyából mosolyogva integet nekünk. Mindenki a csodájára járt, hogy milyen erős. Folyamatosan jártunk vizsgálatokra a leukémia és a májzsugora miatt, rengeteg gond és probléma merült fel, voltak biopsziák, műtét is, de Amanda mindig leküzdötte azokat.

Tavaly, 2018. december 31-én ismét volt egy masszív vérhányása, nyíregyházi kórházból Debrecenbe, majd Pestre kerültünk. Folyamatos oxigénellátásra szorul azóta. Felkerült a máj transzplantációs listára, amelyet Budapesten fognak elvégezni. Az életkora miatt, neki kevés a májlebeny beültetése, teljes májátültetés szükséges, bármikor várható a riasztás, hogy az életmentő műtétet elvégezzék. Most is Budapesten vagyunk a kórházban, iszonyatosan sokba kerül az ittlétünk, Amanda nem eszi meg a kórházi kosztot, én nem kapok semmiféle ellátást, tulajdonképpen két háztartást vezetünk, egyet otthon, egyet a kórházban, itt viszont nem tudok főzni. Az viszont jó, hogy van étvágya, vannak kívánságai.

A kezelések idején folyamatosan mellette voltam és vagyok, párom feladta külföldi munkahelyét, hogy rendszeresen tudjon jönni látogatóba és két nagyobb iskolás gyermekünk ellátásáról gondoskodjon. Közben a svájci hitel csapdájában vergődtünk, a házunk az eszközkezelőhöz került, 2,1 millió forintért visszavásárolhatnánk, de mára már az is nehézséget okoz, hogy a napi szükségleteinket előteremtsük. Párom van ápolásin, aki közben kétszer kapott szívinfarktust, ráadásul az elsőt lábon hordta ki. A második infarktusakor Pesten dolgozott, ekkor újra kellett éleszteni. Én jelenleg még táppénzen vagyok.  Lelkileg az egész családunkat nagyon megviselte az utóbbi pár év, hiszen többször volt életveszélyben a kislányunk.

Amanda élni akarása, küzdőszelleme ad nekünk erőt, mi pedig mindent megteszünk, hogy mielőbb újra egészséges legyen!

A lakásunk 2 szobás, amikor otthon vagyunk, Amanda egy szobában lakik velünk, hiszen állandó felügyeletet igényel. Jó lenne az étkezőből egy kisebb szobát leválasztani, ismét szükség lenne festésre, de miután az eszközkezelő tulajdona, mindenhez engedélyt kell kérnünk. A legfontosabb viszont, hogy mindent meg tudjunk neki adni, sokba kerül nagyon az étkezésünk és a fertőtlenítő szerek. Ötödik éve küzdünk, harcolunk, azt hittük, hogy ha vége a kemoterápiáknak könnyebb lesz, talpra tudunk állni, de új gondok-bajok jöttek. Nem kértünk eddig segítséget, de most már nem bírjuk tovább anyagilag. Nem magunk miatt kérünk, hanem, hogy Amandának meg tudjunk adni mindent, ami szükséges számára.

Kérjük, akinek módjában áll, segítsen nekünk, amit hálásan köszönünk.

2019.05.15. FRISS INFORMÁCIÓK

Kislányunknak, Amandának megtörtént a máj transzplantációja, a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján, 2019.04.15-én. Azóta az intenzív osztályon van, tüdőgyulladással, oxigén tubust kapott, és gyakori orvosi beavatkozásokat igényel. A legnagyobb probléma a folyamatos vérzés, meggyűrűzték az ereket, illetve volt értágítása, valószínűleg érelzáródás okozza a hajszálerek vérzését. Kétszer került életveszélyes állapotba, összeomlott a keringése. Szinte folyamatosan altatják, nagyon küzd, és nagyon harcol.