Amira segítségre vár

98%
Összesen: 1 953 285 Ft 2 000 000 Ft92 Days Left

Amira segítséget kér, harmadszor leukémiás

Gyűjtés kódja: AMIRA056

Hat év után eljött idő, amikor tudomásul kell vennem, hogy egyedül csak a szüleimre támaszkodva, segítség nélkül nem megoldható a jelenlegi helyzetünk. Hat éven át szüleim segítségével megoldunk minden anyagi gondot, a járványhelyzet okozta krízis viszont a családunkat is elérte. 

Harcunk a betegséggel 2014. december 24-én kezdődött el, akkor diagnosztizálták kislányomnál, Amiránál az akut limfoid leukémiát (ALL). 2015. október 9-ig tartott az aktív kórházi kezelése, majd az azt követő fenntartó kezelése 2017 januárjában ért véget.  Nehéz időszak volt, bíztunk abban, hogy sikerült legyőznie a betegséget.

Egy év szünet után, amikor végre úgy élhetett a kislányom, mint a hasonló korú gyermekek, a betegsége kiújult. 2018. január 4-től szeptember 14-ig szinte állandóan kórházban voltunk. Nehéz volt, még nehezebb, mint az első betegsége idején, ráadásul tudtuk előre a ráváró nehézségeket. A fenntartó kezelés közben ismét kiújult a leukémia, ami ismét sokként érintett bennünket.

A kórházi kemoterápiák újrakezdődtek 2020 januárjától és biológiai terápiában is részesült Amira. Már a kezelés elején tudtuk, hogy idegen donoros csontvelőátültetésre lesz szüksége.  Június 26-án beköltözött Amira a csontvelőtranszplantációs boxba, nagy dózisú kezelést kapott, hogy minél előbb be tudja fogadni a szervezete az új csontvelőt, ami Amerikából érkezett. Június 29-én megtörtént a visszaadás. Már tapadnak a sejtek és számos kellemetlen mellékhatás jelentkezett. Levált a nyálkahártya, lázas, sokat alszik, kiegészítésként kap steroidot is. Várható GVHD jelentkezése is, ami az átültetés egyik lehetséges mellékhatása.

Amirát születése óta egyedül nevelem, édesapja nem kíván részt venni a gyermeke életében semmiféle módon. A szüleimnél élünk, ők a mi háttér bázisunk. Amira harmadik osztályos és kitűnő tanuló, hatalmas szorgalma van. Nagyon keveset járt iskolába, magántanuló. Hatalmas küzdő, óriási kitartása és akarata van, a sok szörnyűség ellenére vidám és derűs lányka, csodálatos tehetsége van, hogy mindennek a jó oldalát lássa.

A transzplantációval egy időben elkezdődött a fürdőszobánk felújítása, és Amira számára az otthoni „ steril szoba” kialakításának tervezése.  Egy meglévő szobát kell teljesen felújítani, bebútorozni számára a követelményeknek megfelelően. Most kaptuk a hírt, hogy édesapám munkahelye megszűnt. Az én GYES-em lejárt, időben beadtam a GYOD kérelmünket, de nem bírálják el, mondván kórházban vagyunk. Édesanyám segít időnként a boxban felváltani engem, hiszen reggel-estig Amira mellett vagyok.  Jelenleg úgymond nincs kenyérkereső a családban.

Még sosem kértem segítséget, úgy gondoltam, hogy nem lesz rá szükségünk és szégyelltem is. Most kizárólag Amira gyógyulását kell néznem, az ő érdekeit, biztosítani mindent, ami fontos számára a gyógyulásához!  Ez felülír mindent, ő a mindenem, érte mindent megteszek. Van egy szétvert és befejezetlen fürdőszobánk, a „steril szoba” kialakításába még bele sem kezdtünk, és mindkettőt sürgősen meg kell csinálnunk augusztus végéig. És ez most egyedül nem megy…

Mi ehhez kérünk segítséget, és nagyon köszönjük mindenkinek, aki segít.

 

AMIRÁT támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: AMIRA056

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben, ez egy weboldal és nem bank. 

BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. 

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! ITT

 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

AMIRA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor M. AMIRA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: M.AMIRA célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.

SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ EGY SZÁZALÉKÁNAK FELAJÁNLÁSÁVAL IS LEHET SEGÍTENI ALAPÍTVÁNYUNK TÁMOGATOTTJAIT, ADÓSZÁMUNK:

18418299-1-05