Andris agydaganatos

6%
Összesen: 29 210 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Andris agydaganatos

Kálváriánk 2017. augusztus elején kezdődött el , addig Andris úgy élt, mint a többi gyermek, iskolába járt, élte a boldog gyermekkorát. Fejfájás, hányás, szédülés jelentkezett nála, először azt hittük, hogy nem akar iskolába menni. Természetesen a háziorvoshoz fordultunk a panaszokkal, kapott gyógyszereket, de nem szüntette meg a tüneteket. Szeptember közepén már nagyon aggódtunk, ezért kértem beutalót a kórházba, hogy vizsgálják ki alaposan, mert egyáltalán nem javult az állapota egyik gyógyszer hatására sem.

A kórházban a vérképével nem volt semmi gond, másnap azonban a neurológus, amikor megvizsgálta, már gyanította, hogy nagy gond van, ezért MR vizsgálatot csináltatott, amiből kiderült, hogy agydaganat okozza a gondokat. Medulloblasztoma, ez a kisagy rosszindulatú daganata.  Innen továbbkerültünk a gyermekonkológiára.

Megműtötték 2017. szeptember 30-án, de nem sikerült a teljes daganatot eltávolítani. Kapott 30 sugárkezelést is. Elkezdődött a kemoterápia, az első kezelés megtámadta az idegrendszerét, agresszív lett, de szerencsére ezek a tünetek azóta elmúltak.

Egy éve tart a kezelése lassan, szinte állandóan a kórházban vagyunk, most jutottunk el odáig, hogy lesz a napokban egy összefoglaló vizsgálat és MR, és ezután elkezdődik Andris felkészítése a csontvelőátültetésre.  A saját őssejtjeit fogja visszakapni.  Így még pár hónap kórházi tartózkodás előtt állunk, egy másik kórházba fogunk menni emiatt, távol a lakhelyünktől.

Párommal van még két gyermekünk Andrison kívül, ők 11 és 2 évesek.  A párom dolgozik, én ápolási díjat kapok, ami nincs 30 ezer forint és állandóan a kórházban vagyok a gyermekem mellett. Andrisnak a nem közgyógyos gyógyszerei havi 16 ezer forintba kerülnek, mozgásproblémái is lettek. Édesanyáméknál élünk, van egy szoba-konyhás részünk, de nincs fürdőszobánk és a víz sincs bevezetve az ingatlanra, nincs közművesítve. Mindenképp szüksége van Andrisnak fürdőszobára, így a várható költségek 5-600 ezer forintba fognak kerülni. A fürdőszoba kialakításának költségeihez kérünk segítséget, melyet előre is nagyon köszönünk.

Andrist támogatni lehet:

Banki átutalással az Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000 SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: Andris016

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a  gombot a fénykép alatt, jobb oldalon, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon, a BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható link: Andris016 gyűjtése Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet!   

PayPal támogatás