Beni segítséget kér

3%
Összesen: 62 500 Ft 2 500 000 FtCampaign has ended

Benjamin állapotán őssejt terápia segíthet

Gyűjtés kódja: BENJAMIN081 

Benjamin születésekor komplikációk léptek fel, vákummal született és a köldökzsinór a nyakára volt tekeredve. Tíz percig volt oxigénhiányos állapotban, ekkor már jelezték felénk, hogy a fejlődése eltérő lesz hasonló korú társaitól. Egy hétig inkubátorban volt, nem tudott lélegezni és szondatáplálása volt. Nem gőgicsélt pici babaként, nem vette fel a szemkontaktust, nem nyúlt a játékokért.

Kétéves korában diagnosztizálták hivatalosan, hogy autista, de már másfél éves korában megmondták, hogy a viselkedése mögött ez áll. Nem beszél, nem hallgat a nevére sem, nem köti le a játék, nem teremt kapcsolatot más gyermekkel és nem is vonható be a játékba. Gyakori, hogy bántalmazza önmagát, azaz fejét veri a falba.

Próbáltunk utánajárni, hogy van-e olyan kezelés, ami javíthat az állapotán, ekkor hallottunk egy olyan klinikáról Pozsonytól 120 km-re, ahol kifejezetten ilyen problémákkal küzdő gyermekeken őssejtkezelést végeznek köldökvérből, ami nagymértékben javíthat az állapotán, és élhető életet eredményezne gyermekünk számára. Tájékoztatásuk szerint az őssejt ott fejti ki a hatását, ahol sérülés van, várható, hogy beindul a beszédfejlődése és normalizálódik a viselkedése. Két kezelésre lenne szüksége Beninek, egy kezelés ára 3.500,-Euró, mivel kettőt szeretnénk igénybe venni, így kedvezménnyel a két kezelés 6.500,-Euróba kerülne.  Nekünk ez nagy összeg, hiszen kisfiunk ellátása sokba kerül, viszont mindenképpen szeretnénk ezt a lehetőséget megpróbálni, megadni Beninek az esélyt, hogy úgy élhessen, mint hasonló korú társai. Befogadó nyilatkozattal rendelkezünk a IPPM - Inštitút prediktívnej a personalizovanej medicíny -tól, ez egy magán egészségügyi intézmény, autizmus esetében végeznek sikeres őssejtkezeléseket. Mi ehhez kérünk segítséget, melyet előre is hálásan köszönünk.

BENJAMIN-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: BENJAMIN081

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható:ITT 

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

BENJAMIN gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor BENJAMIN részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: B. BENJAMIN (BENJAMIN081) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.