Boróka segítségre vár

141%
Összesen: 1 407 727 Ft 1 000 000 FtCampaign has ended

Boróka leukémiás

Gyűjtés kódja: BOROKA061

Boróka betegsége 2020 augusztusában kezdődött. Nagyszülőknél nyaralt, amikor egyik reggel fájlalni kezdte az egyik csípőjét. Először arra gondoltunk, biztosan növekszik. Másnapra már a combja is fájt, mivel csecsemőként volt gond a csípőjével, a nyaralásból hazafelé megálltunk Nyíregyházán, hogy a gyermek ambulancián megvizsgáltassuk, hogy mi okozza a fájdalmakat. Három óra múlva kétségbe esve búcsúztunk el apától és a testvérétől, mert azonnal elkülönítőbe helyeztek el bennünket, a feltételezett diagnózis leukémia volt. Két nappal később 2020. augusztus 17-én kerültünk át a Debreceni Gyermekklinika Haemato- Onkológiai Tanszékére, másnap pedig már tudtuk, hogy Borókának magas rizikó faktorú Akut Lymfoid Leukaemia-ja van. Két nappal később, azaz egy héttel a lábfájdalom jelentkezése után, megkezdtük a kemoterápiás kezelést.

Sajnos egy hónap kezelés után komoly szövődmények, bélrendszeri vérzések, jelentkeztek, melyek miatt négy műtétre került sor két héten belül, és majdnem öt hétig voltunk elkülönítve az intenzív osztályon. Ez alatt az idő alatt a sok fekvés miatt az izomzata annyira elgyengült, hogy felülni, lábra állni nem tudott, tolókocsiba kényszerült. A november arról szólt, hogy újra tanult ülni, lábra állni, járni, először segítséggel, majd önállóan is. Fokozatosan tanult újra enni is, mert a műtétek miatt sokáig szájon keresztül nem ehetett. November végén, 99 nap után, öt napra elhagyhattuk a kórházat, hogy egy kicsit erősödjön, lelkileg feltöltődjön, mielőtt folytatja a kemoterápiát. A decembert újra kórházban töltöttük a kezelések miatt, még karácsonykor sem engedte meg az állapota, hogy otthon legyünk. Január közepén ért véget a az első protokoll, aminek végén a csontvelő biopszia eredménye nagyon jó lett, így végre megcsillant számunkra a fény az alagút végén.

Boróka kezelése elvileg hat hónapos, intenzív kemoterápiás kórházi kezelés, még nem járunk a közepénél – az elmúlt hat hónap alatt. Majd ezt követi a kezelések kezdetétől számított második év végéig tartó citosztatikus kezelés, sűrű kontrollokkal. Sajnos két alkalommal is „kidobta” a szervezete a kanült, amin keresztül a kezeléseket kapta, utána branüljei voltak, most ismét centrális véna kanülje van. Ekcéma is okoz gondot nála, nagyon gyakran küzd az aftákkal, gombás fertőzés miatt. Ilyenkor nagyon fáj a szája, enni sem tud. A szövődményeinek kezeléséhez a különböző gyógyszereken kívül nagy segítséget nyújt számára a bioptron lámpával folytatott terápia. Szeretnénk vásárolni egy bioptron lámpát, hogy amikor otthon vagyunk akkor is tudjuk ezzel az eszközzel segíteni Boróka gyógyulását, hogy enyhítsük a mellékhatásokat.

Az Országos Mentőszolgálatnál dolgozunk, férjem mentő technikus, én mentőtiszt vagyok. Két gyermekünk van, Boróka hatodik éves, fiúgyermekünk tizenkettő. Mindketten dolgozunk, és felváltva vagyunk Boróka mellett állandó jelleggel.  

A Bioptron lámpa megvásárlásához kérünk segítséget, melyet előre is nagyon köszönünk.

 

BORÓKÁT támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: BOROKA061

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

BORÓKA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor K.BORÓKA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: K.BORÓKA célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.