Csaba segítséget kér

5%
Összesen: 23 000 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Csabi Hodkin limfómás

Gyűjtés kódja: CSABA102

 

Csabi küzdelme a betegséggel 2021 májusában kezdődött, zsibbadtak a lábai és elviselhetetlenül fájt a háta. Pokolian kínzó fájdalmai voltak, nagyon szenvedett. Kiderült, hogy összeroppant két csigolyája és megcsavarodott, azaz megfordult a gerincoszlopa. A négyórás, sürgősségi, idegsebészeti műtétje nagyon kockázatos volt, mivel a csigolyák nyomták a gerincvelőt és bénulástól lehetett tartani. Egy hónapig járásképtelen volt, viszont a csavaroktól és lemezektől, melyeket a műtét során behelyeztek, nem is nagyon mozoghatott. Idegen szövetszaporulatot, azaz daganatot találtak a gerince mellett, a szövettani eredménye negatív lett.

Egy év elteltével, azaz 2022 májusában Csabi panaszai ismét jelentkeztek, a csigolyái elmozdultak, megint meg kellett operálni, viszont a szövetminta pozitív lett. A diagnózisa Hodgkin Lymphoma, ez a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos megbetegedése, nyirokcsomó ráknak is szoktál nevezni, és a leukémiák közé sorolják. Ezután ismét meg kellett tanulnia Csabinak járni, immár harmadszor az életében. Ekkor kerültünk át a gyermek onko-haematológiára, ahol azóta is tartanak a kezelései. A kezelések folyamatosak, négy napos kemoterápiás kezelést követ egy 15 napos gyógyszeres kezelés, amiben szintén van egy infúziós kemoterápia. Nem tudjuk, hogy mi lesz a kezelések folytatása és meddig fognak tartani, mert az utolsó CT vizsgálaton láttak halmozódást, ezért nyelőcső és gyomor szövettani mintavétel történt, aminek még nem érkezett meg az eredménye.

Csabi 15 éves, elvileg középiskolás lenne, gyakorlatilag nem tud iskolába járni már második éve. Én augusztustól megkaptam a Gyod-ot, a férjem dolgozik. Még két gyermekünk van, akik tanulnak, ők 13 és 18 évesek. Két szobás családi házunk van, rendezett körülmények között élünk, viszont Csabi betegsége óta a kiadásaink jelentősen megnőttek. Én vagyok vele a kórházban, a férjem is kevesebbet tud dolgozni, így a bevételeink jelentősen csökkentek. Az utóbbi másfél év nagyon megviselt mindünket lelkileg is nagyon. Ráadásul 2022. 11. 25-én meg kellett műteni Csabikát, 6 dl folyadékot távolítottak el a szívburokból.

Csabi számára ki kell alakítanunk a megfelelő higiénés körülményeket, megfelelő étrendet és diétát kell biztosítani számára, mert a sok steroidtól megnövekedett a testsúlya, kizárólag egyénileg utaztatható, közösségbe nem mehet.

Mi ezek biztosításhoz kérünk segítséget, melyet hálásan köszönünk előre is.

CSABA-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: CSABA102

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

CSABA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor CSABA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: J. CSABA (CSABA102) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.