Danika segítségre vár

70%
Összesen: 1 048 009 Ft 1 500 000 Ft985 Days Left

Danika kerekesszékes lett leukémiája miatt

Danika családja több hónap magyarországi tartózkodás után hazatért Kárpátaljára, rehabilitációját ott fogják folytatni.

Danika Kárpátalján él, Nagydobronyban édesanyjával és testvérével. Ha rosszabbodik a helyzet, akkor átjönnének Magyarországra a párjával és a három gyermekkel, viszont rokonaik nincsenek hazánkban, és Danika állapota miatt, számukra speciális körülmények kellenek.  Amitől a legjobban rettegnek, hogy a férfiakat besorozzák katonának. Gyújtést indítünk Danika részére, amelyet, reményeink szerint csak Danika rehabilációjára kell majd fordítaniuk.

Az előző évek gyűjtéseiből: 735.047,-Ft érkezett számára, ezt a gyűjtését folytatjuk most!

Danika története: 

2017 nyarán zajlott Dani kivizsgálása egyre nagyobb lett a hasa, majd a mája is és fogyni kezdett. Diagnózisát nem tudtak megállapítani, Kárpátaljáról átjöttünk Magyarországra, a gyermekonkológiára. Csontvelő mintavétel igazolta a heveny lymphoblastos leukémiát (ALL). Kezelése 2017. 08. 30-án kezdődött. 2017. 09. 25-én epilepsziás rohamot kapott és intenzív osztályra került, ahol két hónapot töltött, eszméletén kívül. Az állapotát herpesz encephalitis vírus okozta, aminek következménye agyvelőgyulladás lett. Kombinált epileptikus kezelésben részesült, válságos állapota miatt az onkoterápiáját elhalasztották, fenntartókezelést kezdtek el Daninál. 2017.10. 30-án tartós légút biztosítás vált szükségessé, a nyak külső részén légcsőmetszéssel mesterséges légutat készítettek, melybe kanült helyeztek.

2017.11.07-én került vissza az onkológiára, kezelése folytatódott, majd január utolsó napján végre, többszöri csere után eltávolították a tacheakanüljét, mert a légzése rendeződött. Viszont entarális táplálásra volt szüksége, így PEG beültetése történt, ezen keresztül kapja a speciális tápszereket. Szájon át kevés táplálékot volt képes elfogyasztani, és végre 2018. július elején végre eltávolíthatták a gyomorszondáját, így a szájon át történő evéssel küzd.

Sajnos az intenzív osztály óta Dani kerekesszékbe került, ez lassan egy éves állapot. Július végén befejeződött a kórházi kemoterápiás kezelések sorozata. Danika esetében ez némiképpen eltért a szokásos ALL protokolloktól, volt olyan kezelés, amit nem kaphatott meg, helyette 8 sugárkezelése volt. Így is 11 hónapra elhúzódott a kórházi kemoterápiás kezelések időszaka az agyvelőgyulladás és mellékhatásai miatt. A másfél éves otthoni gyógyszeres kemoterápiás utókezelési szakasz megkezdődött, mellette szedi az epilepszia gyógyszereit.

Most, hogy végre eljutott Danika a kórházi kemoterápiás kezelések befejezéséhez, végre aktívan elindulhat a rehabilitációja, a hematológiai ellenőrzései mellett, ami 2018.08.27-én kezdődik. A cél, hogy újból képes legyen járni, most készül a második ortézise, be vannak feszülve és letapadva az izmai. 4 hét rehabilitáció már van Danika mögött, de aktívan most kezdődik el a fejlesztése, gyógytornával, állítógép használatával. Ez hosszú időszak lesz.

Amióta beteg, azóta én vagyok vele a kórházban. Danikának van egy öt éves fiú testvére, volt idő, hogy hónapokig nem tudtuk meglátogatni, a nagyszülők gondoskodtak róla.

Jelenlegi helyzete a mozgás terén: már ülni tud, de sajnos járni nem, bízunk benne, hogy ez is meg fog oldódni! Danika betegsége miatt megnőttek a kiadásaink, a családunk kettészakadt. Személykocsival nem rendelkezünk, ismerősök segítségére szorulunk, az utazásaink során. Hosszú hónapok után, hogy hazamehessünk, Danika állapota miatt szállítószolgálatra volt szükség, 64 ezer forintért szállított oda-vissza bennünket.

Számunkra a mindennapi megélhetés is gondot okoz, jelentős teher a kórház és lakóhelyünk közötti utazási költség, hiszen egyetlen jövedelmünk a férjem keresete. Mi ehhez kérünk segítséget, melyet hálásan köszönünk előre is.

Danikát támogatni lehet:

Banki átutalással az Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000
SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: Danika009

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a  gombot a fénykép alatt, jobb oldalon, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon, a BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható link: Danika gyűjtése 

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

 

Gyógyító kilométerek Danikáért

A TEAM MIKI csapat Gyógyító kilométerek negyedik csatlakozója Szabó Pál Szasó.

Szabó Pál Szasó bemutatkozása

„Szabó Pál Szasó vagyok, 43 éves családapa, dolgozó ember. Tizenkét éve szívügyem a beteg gyermekek támogatása. Karácsonyi akciók keretein belül kezdtem hirdetni, hogy megunt játékokat, ruhákat kérek, amiket én eljuttattam kórházakba. Ez mára kinőtte magát, egész évben járom a kórházakat – négy kórház – és gyerekotthonokat, krízisszállókat látok el játékokkal, ruhákkal. Két beteg kislányt zártam az évek alatt a szívembe, Nárciszt és Szintiát. Őket évek óta támogatom –, ha más nem, egy közös fagyizással –, havi szinten látogatom, segítem mindennapjaikat. A Team Mikihez azért csatlakoztam, mert 30 éve a sport hozzátartozik a mindennapjaimhoz, és ezzel, tevékenységemmel is segíteni szeretnék beteg gyerekeken.

Vállalásom 2018. szeptember- október-november: 90 km futás – saját szervezés.

Hősöm Danika, neki szeretnének segíteni! A gyűjtése: 40 000,- Ft-on áll, ehhez szeretnék összegyűjteni még 180 000,-Ft-ot!”

A kilométerek ára 2000 forint. Az adománygyűjtés célösszege: 180 000,-forint. Tehát, aki 1 kilométert fogad örökbe, azt 2000,-Ft/km-ért teheti meg, természetesen egy személy tetszőleges számú kilométert is megvásárolhat, sőt bátran fizethet a kilométerekért magasabb árat is.