Dávid segítséget kér

12%
Összesen: 60 000 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Dávidka elment az anygalok közé 2023. február 06-án.

Viszontlátásra, - mondom, és megyek.

Robognak vonatok és életek -

Bennem, legbelül valami remeg.


Mert nem tudom,


Sohasem tudhatom:


Szoríthatom-e még


Azt a kezet, amit elengedek.

 

Viszontlátásra: mondom mégis, mégis.

Viszontlátásra - holnap.

Vagy ha nem holnap, - hát holnapután.

Vagy ha nem akkor - hát majd azután.

és ha aztán sem - talán egy év mulva.

S ha még akkor sem - hát ezer év mulva.

Viszontlátásra a földnek porában,

Viszontlátásra az égi sugárban.

Viszontlátásra a hold udvarán,

Vagy a Tejút valamely csillagán -

"Vidám viszontlátásra" mégis, mégis!

 

/Reményik Sándor: Viszontlátásra/

 

Dávid agydaganatos

Gyűjtés kódja: DÁVID089 

Kisfiam Dávidka rosszindulatú agydaganatos két és féléves kora óta. Idén, augusztus 28-án nagyon gyengévé vált, járási nehézségei voltak, majd lett egy epilepsziás rohama. Egy napi előzménye volt a betegségének. Azonnal elkezdődött a kórházi életünk. Kisvárdai kórház tovább utalta Nyíregyházára, ahol sürgősséggel MR készült, ami kimutatta az agydaganatot. Innen azonnal tovább kerültünk Debrecenbe, ahol még aznap meg is műtötték, részleges tumor eltávolítás történt ötórás műtét során.  Egy hét után a miskolci gyermek onko-haematológiára kerültünk, ahol jelenleg is zajlanak a kemoterápiás kezelései. Az egyhetes kezelés idején a kórházban vagyok a kisfiammal, majd 3 nap múlva kontroll van, és azt egy hét szünet követi. Sajnos a koponyájában jobb oldalt még két daganata jelentkezett. A fokozódó agyvíz nyomása látszik a fejecskéjén is.

Párommal Dávidka az egyetlen gyermekünk, én gyesen vagyok vele, most szeretném elintézni a gyod-ot, állapota miatt 21 pontot kapott. A párom, amikor kisfiunk betegsége kiderült, külföldön dolgozott. Nem volt hajlandó a munkáltatója szabadságra engedni, elbocsájtotta, mivel ő mindenképp a gyermekünk mellett akart lenni, amikor kiderült a Dávidka betegsége és megműtötték. Így most ő nem dolgozik, és miután a környékünkön nem igazán van olyan munkalehetőség, ahonnan minden héten hiányozhat, hiszen gyermekünk kizárólag egyénileg utaztatható. Közfoglalkoztatás keretén belül fog dolgozni hamarosan. 

A szülői házunkban lakunk, nincs saját lakásunk. Hónapok óta lelkileg és anyagilag megterhelő időszak áll mögöttünk és még sok kezelés vár Dávidkára.

Mi ahhoz kérünk segítséget, hogy mindent meg tudjunk adni számára, ami szükséges, biztosíthassuk számára a megfelelő étrendet és higiénés körülményeket. Minden segítséget nagyon köszönünk. 

DÁVID-ot támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: DÁVID089

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

DÁVID gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor DÁVID részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: O. DÁVID (DÁVID089) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.