Dominik 10 éve harcol

464%
Összesen: 2 321 443 Ft 500 000 FtCampaign has ended

2019. 06.07-én Dominik elindult a könnyek útján.

"Csillagok közt él már, angyalok közt jár, 

ott, hol csendből épül vár, 

s igaz lelkére az Isten vigyáz már."

"Valaki végképp elmehet

őrizd meg emlékét, és el ne feledd,

így majd veled lesz mindig, lelke szabadon száll,

vár a túlsó parton, hol nincsen határ."

(Tóth Árpád)

 

Dominik legyen az álmod szép, sohasem feledünk.

 

Dominik tíz éve harcol

Gyermekünk Dominik tizenegy éves múlt tavasszal. Hét hónapos volt, amikor észrevettük, hogy a szemeivel nincs minden rendben. Szemészeti klinikára vittük kivizsgálásra, ahol kiderült, hogy kétoldali retinoblasztomája van. Ez az ideghártya rosszindulatú daganata, amely a gyermekkori szemészeti daganatok között a leggyakoribb betegség, 30-40 százalékban kétoldali, mindkét szemet érinti. Három évig tartott a küzdelem, hogy megmentsék a szemeit, kapott 12 kemoterápiás kezelést és 25 sugarat. Nem segített. Végül nem volt más megoldás, csak a drasztikus műtéti eltávolításuk, vak lett a kisfiúnk.

Hét év tünetmentesség következett, de a betegség újra jelentkezett, más formában. 2017. május 18-án ismét kórházba kerültünk, mert az orra vérezni kezdett. Orvosai azonnali MR vizsgálatot kértek, kiderült, megint daganata van. Arccsontjában volt a daganat: chondroszarkóma, ami  csontdaganatok egyik fajtája, amelynek sejtjei tisztán porcos átalakulást mutatnak. Hat blokk kemoterápiás kezelést kapott és egy másik kórházban eltávolították a daganatot 1017.12.07-én.

Nem sok ideje volt erősödni, januárban fejezte be a kezeléseket és ismét beteg lett. 2018 júniusában megint újabb daganat jelent meg. Egyszerű lábfájással kezdődött, de annyira nagy kínokat okozott, hogy kerekesszékbe kényszerült. Kiderült, hogy osteoszarkómája van, azaz csontdaganat van a lábában. Három kemoterápiás blokk után szeptember 13-án megműtötték. Lábszárcsontjából kivettek egy 17 cm-es darabot, amit besugaraztak és azután visszaültették.

Betegsége genetikai hátterű, olyan gyógymódot keresünk, ami segítene, hogy újra egészséges lehessen, újra járhasson és ne térjen vissza soha többé a retteget kór!

Egy keresetből élünk, ápolási díjat kapok, állandóan a gyermekem mellett vagyok. Több mint 10 év küzdelem áll mögöttünk, nem könnyű a lelki terheket feldolgozni, látni gyermekünk szenvedéseit, amit a betegség okozott.  Dominik hittel, igazi hősként küzd, közben, ha korlátok közé szorítva is – vakon és kerekesszékben –, de boldogan éli az életét. Orvosi javaslatra szüksége van Dominiknek térdmozgató készülék napi használatára. Másfél millió forintba kerül, nem támogatott rehabilitációs eszköz, ha béreljük, akkor havi negyvenezer forint a bérletidíja. Emellett nagyon nagy álma, hogy legyen egy saját keverőpultja, ahol zenéket csinálhat, hiszen az ő lehetőségei meglehetősen korlátozottak. Ennyi év küzdés után ezt már önerőből nem tudjuk megvenni, hiszen nagy terheket ró ránk a sok kórházi kezelés, a szükséges életfeltételek biztosítása, az édesapa látogatásainak költsége. A kezeléssel kapcsolatos költségekhez kérünk támogatást és nagyon szeretnénk előbb-utóbb teljesíteni Dominik kívánságát is!

Minden segítségért nagyon hálásak vagyunk.

Frissítés 2019.02.26.

Dominik betegsége kiújult, áttéteket képzett a tüdőben, a bal lábát amputálni kellett. A műtét Budapesten volt, a kezelések Debrecenben folytatódnak. Hosszú ideje Dominik az intenzív osztályon van.