Dominik legyen az álmod szép…

2%
Összesen: 8 000 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Dominik elment az angyalok közé...

"Csillagok közt él már, angyalok közt jár,

ott, hol csendből épül vár,

s igaz lelkére az Isten vigyáz már."

 

"Valaki végképp elmehet

őrizd meg emlékét, és el ne feledd,

így majd veled lesz mindig, lelke szabadon száll,

vár a túlsó parton, hol nincsen határ." ( Tóth Árpád)

Dominik leukémiás

Gyűjtés kódja: DOMINIK077 

Dominik 5 éves, fél éve leukémiával küzd. A betegsége úgy kezdődött szeptember végén, hogy fájt a talpa, alig bírt lábra állni, orvoshoz vittem, és kértem, hogy küldjék el ultrahangra is, mert a mája körül is fájt neki. Az ultrahang szerint meg volt nagyobbodva lépe és a mája. Aluszékonnyá vált, fáradt lett és sápadt, emiatt a kisvárdai kórházba vittem és kértem egy teljes vérképet. Be is fektették a gyermekem és délután már mondták az orvosok, hogy a vérképe alapján nagy valószínűséggel leukémiás. Másnap átkerültünk Debrecenbe a belgyógyászatra, ahol sürgősséggel kapott vért és trombocitát és átvette a kezelését az gyermek haematológia. Ott már a második nap megtörtént a csontvelő mintavétele, ami akut limfoid leukémiát igazolt.

Dominiknek hat testvére van, egy gyermekem koraszülöttként jött a világra, őt elveszítettem. Amikor kiderült Dominik betegsége nagyon megrémültem, akkor nyugodtam meg, amikor orvosai felvilágosítottak, hogy ez a betegség gyógyítható, sok kemoterápiás kezelés vár kisfiamra, de utána egészséges életet élhet. Dominikkel a kezelések idején én vagyok a kórházban, párom pedig a hat testvérével van otthon, akik 3 és 15 év közötti korúak. Így ő nem tud dolgozni, álláskeresési járadékban részesül, de másként nem tudjuk a gyermekeim ellátást megoldani. Előző kapcsolatomból lévő hat gyermek után összesen 29 ezer forint gyermektartási díjat kapok, ami nagyon kevés. Én jelenleg Dominikkal és kistestvérévél vagyok gyesen, nagyon kevés a jövedelmünk. Szeretném megigényelni a Gyod-ot, de nem biztos, hogy meg fogjuk kapni. A párom viszont, amig nem fejeződnek be a kórházi kezelések nem tud munkát vállalni, ő látja el a gyermekeket, ráadásul a kovid járvány is nehezítette a helyzetünket.

Körülményeink rendezettek, a párom 2,5 szobás házában élünk, a félszoba Dominik birodalma. Őt a kezelések miatt legyengített immunrendszere miatt kell elkülöníteni a többi testvérétől, úgynevezett „sterilszobája” kell, hogy legyen, amíg a kezelései tartanak. Most március végén a 3 protokollból álló kezelés második részénél tartunk, viszont a kemoterápiák nagyon megviselik a szervezetét, így csúsznak a kezelései. 2023. októberében fogja a teljes kezelést befejezni, a kórházi kemoterápiákból még csaknem a fele van hátra, amit majd utókezelés fog követni, hetenkénti-kéthetenkénti kontrollokkal.

Mi ahhoz kérünk segítséget, hogy Dominik számára tudjuk biztosítani a megfelelő higiénés követelményeket, tisztító festést végezhessünk a házon belül, meg tudjuk oldani a naponkénti fertőtlenítéseket, hogy meg adhassunk számára mindent, ami elősegíti, hogy mielőbb újból egészséges legyen. Mi is sokszor küzdünk étvágytalansággal, ami a betegségre jellemző. Sajnos az elmúlt hónapokban anyagilag nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, amit a kovid járvány még tovább fokozott. Nagyon kérjük, akinek lehetősége van támogassa Dominikot, melyet előre is nagyon köszönünk.

DOMINIK-ot támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: DOMINIK077

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

DOMINIK gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor DOMINIK részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: R.DOMINIK (DOMINIK077) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.