Dorina segítséget kér

80%
Összesen: 397 500 Ft 500 000 Ft224 Days Left

Dorina neuroblasztómás

Gyűjtés kódja: DORINA080 

 

Frissítés: Megtörtént Dorina csontvelőtranszplantációja 2022. 08.01-én. Nagyon erős volt, a körülményekhez képest elég jól viselte, szeptemberben jöttünk haza, novemberben 12 sugárkezelést vett fel, azt is jól viselte. Januárban kezdtük az immunterápiát,  ami júniusig tartott. Júliusban megint elkezdtük a kemoterápiát egy új gyógyszerrel együtt (opdivo), összesen 19-et kell felvennie belőle, ebből ötöt már megkapott, ezt a kezelést is jól viseli, a vérképe is jó mindig, csak a daganat nem akar zsugorodni. 1-1 cm-t zsugorodott a két év alatt

Dorina négyéves volt, amikor 2021 szeptemberében a betegsége elkezdődött, fájt a hasa és az oldala, ezért orvoshoz fordultunk. A gyomra felett kitapintással is lehetett érezni, hogy gond van, ezért ultrahangra küldték, majd ezután további vizsgálatokat tartottak szükségesnek, így CT-re és MR vizsgálatra is sor került Nyíregyházán. Onnan tovább irányítottak bennünket a Debreceni Klinikára, ahol mindezeket a vizsgálatokat ismételten elvégezték és megállapították, hogy neuroblastoma, azaz szimpatikus idegrendszer rosszindulatú daganata okozza a problémákat, ami kislányunk esetében a mellékvese velőállományából indul ki. A daganateltávolító műtét sikertelen volt, mivel a daganat éren található. Elkezdődött Dorina kemoterápiás kezelése, későbbiekben megismétlésre kerülnek a képalkotó vizsgálatok és ha zsugorodik a daganat mérete, akkor kerülhet sor a daganat eltávolítására, de jelenleg is zajlanak a kemoterápiás kezelések. Saját donoros csontvelőtranszplantációra is szüksége lesz, melyre Miskolcon fog sor kerülni.

Dorina egyetlen gyermekünk, én állandóan mellette tartózkodom, a kórházi kezelések idején is vele vagyok. A férjem dolgozik, ő rendelkezik jövedelemmel a családunkból, a táppénzem minimális összeg, mivel a közfoglalkoztatásban dolgoztam adminisztrátorként.

Lelkileg és anyagilag nagyon nehéz időszakot élünk meg és fel kell készülnünk a transzplantáció miatt, hogy Dorina számára az úgynevezett „sterilszobát” kialakítsuk. Mi ehhez kérünk segítséget, melyet előre is nagyon köszönünk.

 

DORINA-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: DORINA080

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható:ITT 

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

DORINA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor DORINA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: Z. DORINA (DORINA080) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.