Fatima segítséget kér

35%
Összesen: 350 000 Ft 1 000 000 Ft525 Days Left

Fatima nyirokcsomó daganattal küzd

Gyűjtés kódja: FATIMA114

Fatima 14 évesen rosszindulatú nyirokcsomó daganattal küzd. 2023 augusztusában a nyaka jobb oldalán duzzanatot észlelt, ultrahang vizsgálatra küldték emiatt, mely a tüdőben is mutatott nagyobb nyirokcsomókat, így CT vizsgálat is készült. Szeptember 9-én megtörtént a szövettani mintavétel, mely Hodgkin Lymphomat igazolt, IIA stádiummal. Elsőként kapott egy port-a-cath-ot, melyen keresztül a kemoterápiás kezeléseket kell kapnia, mely 15 napos blokkokból áll.

Lement az első kemoterápiás blokk teljes dózisban 2023.10.04-19-ig. Ezt félbe is kellett szakítani, azaz halasztani, mert nehezen viselte és utána ESBL fertőzése is volt.

Következő kezelése november 2-án kezdődött, szintén félbe kellett szakítani, mert nem várt módon reagált a szervezete a steroidokra és kemoterápiákra. Jelenleg is az intenzív osztályon van Fatima keringési problémák miatt, hol nagyon alacsony a pulzusa, hol nagyon magas.

Én az édesanyja vele vagyok a kórházban a kezelések idején, otthon maradt a párom a másik két gyermekünkkel, akik 6 és 10 évesek. Jelenleg táppénzen vagyok, így a jövedelmem a felére csökkent. A férjem dolgozik, de egyre nehezebb, mert nincs segítségünk, aki a gyerekekre vigyázna. Ráadásul Fatima testvéreit lelkileg iszonyatosan megviselik a történtek. Egyikük beteges, invaginációja van. Az egész családunk anyagilag is és lelkileg is a padlóra került, nagyon nehéz most nekünk. Borzalmas volt, amikor kiderült Fatima betegsége, de most, hogy az intenzív osztályon van, mindannyiunkat iszonyatosan megvisel.

Ki kell alakítanunk a megfelelő higiénés körülményeket, biztosítani Fatimának a kezelések idején szükséges étrendet. A legnagyobb gondot most a kazánunk okozza, amit sürgősen ki kell cserélni, mert folyamatosan javításra szorul. Sajnos önerőből képtelenek vagyunk megoldani ezeket, ezért kérjük, hogy akinek módjában áll, segítsen nekünk, melyet előre is köszönünk.

 

FATIMA-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: FATIMA114

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot akár itt is, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

FATIMA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor FATIMA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: FATIMA  (V.FATIMA) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.