Ferkó segítséget kér

33%
Összesen: 325 500 Ft 1 000 000 Ft190 Days Left

Ferkó Ewing szarkómás

Gyűjtés kódja: FERKÓ118

Történetünk tavaly, azaz 2023 tavasszán kezdődött. A harmadik Pfeizer oltás után fájni kezdett a Ferkó karja, amit eleinte mindenki az oltásnak tulajdonított. Nyáron készült röntgen, ami eltérést nem mutatott, de a fájdalom állandósult, majd ősszel már MR vizsgálata is volt emiatt. Október 26-án jött meg a lesújtó diagnózis, hogy daganat okozza a gondokat. A budapesti MÁV kórházba került Ferkó, az onkológiára. A diagnózis Ewing szarkóma, csontdaganat, ami transzlokáció, azaz génátrendeződés. Két hetente kapja az öt napos kemoterápiás blokkokat és hetente kétszer kell vérvételre felutazni. Meg kell küzdenie Ferkónak a kemoterápiák mellékhatásaival is, nehezen viseli a szervezete azokat. Próbáltuk kérni, hogy a lakóhelyünkön készíttethessük a vérképet, de nem engedélyezték. Állapota miatt nem tud egyedül utazni a kezelésekre, majd azok befejezése után egyedül hazajönni, illetve a kontrollokra utazgatni. A Sote Klinikán fogják műteni Budapesten, ott specializálódtak az ilyen típusú műtétekre, a daganatos csontszakaszt eltávolítják és protézissel pótolják, a műtétet pedig utókezelés követi majd. Eredetileg a műtét 2024 márciusára volt tervezve, de még pluszban kapnia kell három blokk kemoterápiát, így csak májusban kerülhet rá sor leghamarabb. 

Én, az édesanyja minden kezelésre, vérképre elkísérem, ameddig engedélyezik mellette vagyok a kezelések ideje alatt is. Ilyenkor ismerősöknél alszom egy Pest közeli településen, de sajnos ez a lehetőség is megszűnik nem sokára. Családi helyzetünk sem egyszerű. Négy gyermekem van, három még velem él. Egyikük egyes típusú cukorbeteg, jelenleg álláskereső, gyakori rosszullétei vannak a betegsége miatt. Ferkó a középiskola elvégzése után dolgozni kezdett, a cég megszűnt, ahol a dolgozott, és munkanélküliként lett beteg, semmilyen ellátásra nem jogosult. A legkisebb gyermekem most végzős a középiskolában. Egyedüli vagyok a családban, aki jövedelemmel rendelkezik, a sátoraljaújhelyi kórházban dolgozom. Viszont a van hitelem, amit fizetni kell és albérletben élünk egy ideje családi okok miatt. Havonta legalább hat alkalommal kell Pestre utazni a kontrollok és kezelések miatt, a megélhetésünk is egyre nehezebb. Miután Ferkó már nem gyerek, 21 éves, így az alapítványos támogatások nem elérhetőek számára. A rokkantsági járadék igényt beadtuk, aminek elbírálása folyamatban van. Intézem a GYOD-ot is, hogy mire leszünk jogosultak, még nem tudjuk. 

Ahhoz kérek segítséget, hogy mindent tudjak biztosítani Ferkónak a kezelések idején, hogy mielőbb újra egészséges lehessen! Az utazások is sokba kerülnek, nekünk nincs saját autónk, a betegszállítás megoldása a három megyét érintő utazás miatt szinte kivitelezhetetlen, főként, hogy számára az egyéni utaztatás lenne az opció.

Nagyon nehéz az anyagi helyzetünk, kérek mindenkit, akinek lehetősége van rá, hogy segítsen nekünk, amit hálás szívvel köszönünk előre is.  

FERKÓ-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: FERKÓ118

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot akár itt is, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

FERKÓ gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor FERKÓ részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás: A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: FERKÓ118 (ZS. FERENC) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.