Gergő segítségre vár

70%
Összesen: 349 000 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Gergő 16 éves, másodszor kell legyőznie a leukémiás megbetegedését

 

Gergő 2014. február 18-és 2015. januárja között  11 évesen kapott először kemoterápiás kezeléseket, akut limfoid leukémiás megbetegedése miatt. Miután központi idegrendszeri érintettsége volt, így ezt sugárkezelés, majd 2015 márciusában idegen donoros csontvelő átültetés követte. Nagyon nehéz időszaka volt az életünknek, bíztunk benne, hogy sikerült legyőzni a leukémiát.

Négy és fél után 2019 augusztusában prosztata megnagyobbodás miatt jelentkező problémával újult ki a betegsége, az MR vizsgálat nagyfokú elváltozást mutatott, az ezt követő szövettani eredmény pedig leukémiás sejteket igazolt.  Azonnal elkezdődött ismét a kemoterápiás kezelés, amit Gergő fizikálisan és lelkileg is nagyon nehezen visel.  13 kilót fogyott, jelenleg 32 kiló, teljesen étvágytalan, nem bír enni, fekszik a kórházi ágyában, nem kommunikál. Édesapjával felváltva vagyunk mellette, mert nagy szüksége van ránk. Nagyon erős kezeléseket kap, ha ezek befejeződnek, akkor sugárkezelés fog következni és nem tudni, hogy lesz-e szükség ismét csontvelő transzplantációra.

Ismét ki kell alakítanunk Gergő számára fontos körülményeket, szüksége van a megfelelő higiénés követelmények biztosítására, a „steril szobára”, aminek megfelelően fertőtleníthetőnek kell lennie.  Fontos, hogy mindent tudjunk számára biztosítani, ami a gyógyulását elősegíti. Sokba kerülnek az utazások, a hét egyik felében én vagyok mellette, a másik felében pedig édesapja. Jelenleg még mindketten dolgozunk és Gergőnek van egy testvére is, akiről gondoskodnunk kell. Anyagilag és lelkileg nagyon nehéz a helyzetünk, minden támogatást nagyon köszönünk.

Média: ITT