Klaudia segítséget kér

76%
Összesen: 1 511 380 Ft 2 000 000 Ft328 Days Left

Klaudia Kárpátaljáról érkezett,  neuroblasztomás

Gyűjtés kódja: KLAUDIA082 

Frissítés 2023.01.26.

2022.november 23-án Klaudia csontvelő transzplantációja elkezdődött, december elsején megtörtént a visszaadás, azaz visszakapta a saját megtisztított őssejtjeit. Több hét után az új otthonába távozhatott. A családnak sikerült egy szép, frissen felújított albérletbe költöznie. Jeleneleg még a vizsgálatok és kontrollok ideje ideje zajlik, majd ezután fog kezdődni a sugár- és immunterápia. 

Klaudia története

Kárpátaljai magyarok vagyunk, ketten alkotunk egy családot, a kislányom Klaudia és én. Harmincnyolc éves korában, 2020.08.10-én szívinfarktusban meghalt a férjem, azóta egyedül nevelem a negyedik éves kislányomat, aki jelenleg élete legnagyobb harcát vívja.

Klaudia betegségének jelei 2021 május elején jelentkeztek, hosszú ideig volt lázas, a nyaka körül lett egy hatalmas duzzanat, ami napról napra nőtt. Természetesen azonnal orvoshoz fordultunk, a munkácsi gyermekkórházba kerültünk. Egy hét kivizsgálás után, kiderült, hogy daganat van a nyakában. Látszott az eredményeiből is, hogy komoly gond van, ezért az orvos felajánlotta, hogy utazzak Kijevbe biopszia mintavételre. Mivel nem tudok ukránul beszélni, így nem volt értelme Kijevbe elutazni. Magyarországra jöttünk a debreceni gyermekheamatológiai osztályra, ahol megtörtént a mintavétel. A diagnózis sokkoló volt: neuroblasztoma. Kárpátalján, ahol éltünk, nem láttak esélyt, hogy meg tudják gyógyítani. Feladtam mindent, az egész addigi életünket és Magyarországra költöztünk. A Kőszikla Alapítvány biztosítja a lakhatásunkat Debrecenben, ha nem vagyunk a klinikán.

2021 június óta a Debreceni Klinika onko-haematológia tanszékén kezelik gyermekemet. A kezelésekre jól reagált, a daganat kisebb lett, ezért 2021.09.23-án műtétre került sor. Műtét jól sikerült, eltávolították a daganatot. Novemberben elkezdtük a kemoterápiás kezeléseket és nagyon örültem, hogy túl vagyunk a nehezén. Sajnos 2022 márciusában elkezdett fájni a lába. Újabb vizsgálatok után, kiderült, hogy Klaudia visszaesett az alapbetegségbe. Most sokkal nehezebb  kemoterápiás kezeléseket kap. Mellékhatásként sokszor lázas az alacsony fehérvérsejtszáma miatt, gyakran kap vérkészítményeket, antibiotikumokat.

Miután Klaudia szervezete nehezen viseli az erős kezeléseket, szinte mindig kórházban vagyunk Klaudiával együtt, dolgozni nem tudok, lehetetlen, hiszen nem hagyhatom magára a gyermekem. Amellett, hogy lelkileg borzalmasan megviselnek a történések, anyagilag is nagyon nehéz a helyzetünk. Magyarországon nincsenek rokonok, egyedül kell megoldani mindent. Még nagyon sok kezelés áll előttünk, sajnos a pénztartalékomat már feléltünk. Az Ukrajnában dúló háború miatt nem tudom, hogy mikor tudunk hazatérni. A kezelések miatt is maradnunk kell és szeretnénk azokat Magyarországon befejezni, az utókezelésekkel együtt. Ráadásul a jelenlegi háborús helyzet miatt a kárpátaljai rokonok, ismerősök sem tudnak nekünk anyagilag segíteni. Jelenleg csak a magasabb összegű családi pótlékban részesülünk, a gyod igénylésünk folyamatban van, reméljük, hogy megítélik, anyagi helyzetünk kétségbeejtő. Szeretnék mindent megadni Klaudiának, ami szükséges ahhoz, hogy mielőbb egészséges legyen, de most a megélhetésünk is egyre bizonytalanabb.

Kérem, hogy segítsenek, melyet előre is hálásan köszönök.

Videó Klaudiáról: ITT NÉZHETŐ MEG. 

KLAUDIA-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: KLAUDIA082

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható:ITT 

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

KLAUDIA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor KLAUDIA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: SZ. KLAUDIA (KLAUDIA082) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.