Kristóf segítségre vár

57%
Összesen: 568 534 Ft 1 000 000 FtCampaign has ended

Kristóf betegsége a legutolsó pillanatban derült ki

Gyűjtés kódja: KRISTOF060

 

Kristóf betegsége furcsa előzményekkel kezdődött. 15 évesen széles terpeszjárásban kezdett el közlekedni. Mivel 12 évesen kullancs csípése volt, orvoshoz fordultunk. A gerincfolyadékot is vizsgálták, negatív lett. Közben elkerült középiskolai kollégiumba, ritkább reggeli hányások jelentkeztek nála, amik később sűrűbbé váltak 2019-re, de ezeket kamaszként gondosan eltitkolta. Amikor megtudtuk március végén, azonnal orvoshoz fordultunk. Készült koponya MR, kiderült a kisagyból kiinduló daganat terjeszkedése miatt az agytörzs elkezdett beékelődni az öreglyukba. Azonnali műtétre volt szükség, így másnap 2019.03.31-én megműtötték, de a daganatot nem sikerült teljesen eltávolítani. Egy része benn maradt, mert eltávolítása az életfunkcióit veszélyeztette volna. Innentől folyamatosan kemoterápiás kezeléseket kap és sugárterápiát. A diagnózisa Medulloblastoma, ami kisagyi daganat.

Saját donoros csontvelőtranszplantációs felkészítésénél a vizsgálatok során, Miskolcon kiderült, hogy a gerincén áttét van, annak alsó szakaszán hosszanti irányban felrakódás látszik. Így elmaradt az őssejt levétele, elkezdte a rehabilitációt is, mivel járni nem tud a kezelések óta, kerekesszékes lett. Visszakerültünk a debreceni osztályra, folytatódtak a kezelések, melyeket továbbra is nehezen visel el a kezdetektől, sokat hány, PEG-je van, a táplálása miatt.  Orvosai új, egyénre szabott terápiát terveznek nála KIERA sémával, az utolsó 3 kezelési blokkja helyett. A gerincébe kanült ültetnek, azon keresztül fogja kapni a kemoterápiás kezeléseket, illetve szájon át szedhetőeket is alkalmaznak.

Kristóf lovásziskolába jár, imádja az állatokat, szeret lovagolni, most másodéves. Mindent megteszünk, hogy újra járhasson, többféle rehabilitáción és terápián vett részt, ahogyan a kezelései és állapota engedte. Ha véget érnek a kemoterápiás kezelések, akkor várhatóan sor kerül az elmaradt csontvelőtranszplantációra. Erre is fel kell készülnünk, kialakítani a megfelelő higiénés követelményeket, az úgynevezett „sterilszobát” számára. Továbbá nagyon sok rehabilitációs fejlesztésre, terápiára lesz szüksége, hogy újból járhasson.

Kristóf mellett vagyok a kórházban, lassan egy éve táppénzes állományban, ami hamarosan lejár. Nővérként dolgozom a kardiológiai és szívsebészeti osztályon. Idősebb gyermekem egyetemre jár. Kristóf betegsége miatt a kiadásaink jelentősen megnőttek, egyénileg utaztatható, a terápiák, az állapotát javító speciális készítmények, fertőtlenítőszerek sokba kerülnek és még a „sterilszoba kialakítása” is szükséges mielőbb. Ha túl lesz a kemoterápiákon, mozgásszervi rehabilitációja következik. Mindent megteszünk, hogy Kristóf újra egészséges életet élhessen, mi ehhez kérjük a segítséget, melyet hálásan köszönünk mindenkinek.

KRISTÓFOT támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: KRISTOF060

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

KRISTÓF gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor K.KRISTÓF részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: K.KRISTÓF célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.