Kristóf segítséget kér

73%
Összesen: 1 457 434 Ft 2 000 000 FtCampaign has ended

Kristóf leukémiás

Gyűjtés kódja: KRISTÓF072 

Kristóf kilenc éves, aktív sportoló, leigazolt játékos, imád focizni. 2021. május 14-én vittük be a Gyek-be, mert egy hete fájt a feje és gyógyszer sem segített a panaszait megszüntetni. Fáradékonnyá vált, vérzett az orra, és apróbb pöttyök jelentek meg a testén, amire azt hittük, hogy a focimeztől vagy mosószertől jött ki. Volt vér- és vizeletvizsgálat, majd négy órás várakozás után közölték velünk, hogy nagy valószínűséggel leukémiás a gyermekünk. Kirívóan magas volt a fehérvérsejtszáma, meghaladta az egymilliót, ami a leukémiások között is nagyon ritkának számít.

Kétszer egymás után átmosták a vérét, leukaferezise volt. Azonnal elkezdődtek a kemoterápiás kezelései is. A csontvelőmintavétel eredményeként kiderült, hogy magas rizikófaktorú a leukémiája, így a legkeményebb kezeléseket kapja. Kilátásba helyezték az orvosai a csontvelőtranszplantáció lehetőségét. Öt hónap kezelés után sajnos a csontvelőben növekedést mutatott a rossz sejtek száma, annak ellenére, hogy a legerősebb kemoterápiákat kapja. Jelenleg jók az eredmények, bízunk benne, hogy megfelelően fognak reagálni a leukémiás sejtek a kezelésekre. Még a kórházi kezelések közel fele hátra van, Kristóf esetében egyéves időtartamra készítettek fel bennünket. Egyre nehezebben viseli azokat, gyakran kap vért és trombocitát és okoz egyéb gondokat is okoz nála a sok kemoterápia, gyakran tolódnak el a kezelései, annyira megterhelik a szervezetét.


Talán tavaszra fejeződnek be a kórházi kezelések, és nem tudjuk, hogy otthoni egy éves citosztatikus kezelés fogja azt követni, vagy csontvelő átültetése lesz. Minden eshetőségre fel kell készülnünk, így ki kell alakítunk Kristóf számára az úgynevezett „sterilszobát”. A kezelések lerombolják az immunrendszerét, mostani kovid járványos időszakban még fokozottabban kell rá vigyázni.


Férjem szüleinél a tetőteret építettük be. Férjem az egyedüli kereső a családban, és rá maradt a 11 és 6 éves gyermekeink ellátása. Vállalkozóként minimális táppénzt kapok, így anyagilag sem könnyű a helyzetünk.


Mi ahhoz kérünk segítséget, hogy a megfelelő higiénés körülményeket ki tudjuk alakítani, azaz elkészülhessen Kristóf részére a „sterilszobája” és a házban a tisztítófestés, valamint, hogy mindent megadhassunk gyermekünknek, ami elősegíti, hogy mielőbb újból egészséges legyen.
Minden segítséget előre is köszönünk.

 

KRISTÓF-ot támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: KRISTÓF072

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

KRISTÓF gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor KRISTÓF részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: K. KRISTÓF ZOLTÁN célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.