Krisztián leukémiás

49%
Összesen: 246 792 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Mától egy újabb csillag ragyog az égen.

Isten veled Krisztián, legyen az álmod szép..

2018.01.28.

Fáradtságom adom az esti árnynak,
Színeimet vissza a szivárványnak.
Megnyugvásom a tiszta, csöndes égnek,
Mosolygásom az őszi verőfénynek.
Sok sötét titkom rábízom a szélre,
Semmit se várva és semmit se kérve.
Kik üldöztek át tüskén, vad bozóton:
Kétségeim az örvényekbe szórom.
A holtom után ne keressetek,
Leszek sehol - és mindenütt leszek.
/Reményik Sándor: Végrendelet/

 

Krisztián leukémiás

Történetünk előzményei 2017 Karácsonyára nyúlnak vissza. Krisz betegeskedni kezdett, majd a január és február is így telt el. Természetesen voltunk vele orvosnál. Ennek ellenére nem javult az állapota, előfordult, hogy 40 fokos lázzal küzdött.  Vírusos influenzára kezelték. Február elején kórházba kerültünk, ahonnan lázmentesen hazaengedték öt nap múlva, de otthon ismét belázasodott.  Két hét múlva újra beteg lett és a március 15-i hosszú hétvégén rohamosan romlani kezdett az állapota. Orvoshoz vittük ismét, majd március 20-án intenzív osztályra került, ahol diagnosztizálták nála az akut limfoid leukémiát.

Átkerültünk az onko-haematológiai osztályra és 2018. március 22.-én megkezdődött a kemoterápiás kezelése. Későbbi genetikai vizsgálata a betegségét magas rizikó faktorú csoportba sorolta be, CNS3 stádiumba.  Öt hónapja tartanak a kezelések és a félénél járunk.  A kezelések megviselik Krisztián szervezetét, emellett az ízületeit is, egy hónapig kerekesszékes lett, nem tudott járni.

Egyetlen gyermekünk Krisztián, a férjem dolgozik, én méltányossági táppénzen vagyok vele az év végéig. Utána nagy valószínűséggel ápolási díjat kell igénybe vennem.  A kórházi kezelések előreláthatólag még 5 hónapig tartanak, majd azt követi az otthoni gyógyszeres kezelés, sűrű kontrollok mellett közel másfél éven át. Ekkor nem mehet közösségbe a legyengített immunrendszere miatt.

Jelenleg magántanuló, hiányzik a régi élete, barátai, nagyon erős, bátran csinálja végig a kezeléseket, én pedig vele vagyok éjjel-nappal a kórházban is. Lelkileg nagyon nehéz mindnyájunknak feldolgozni, hogy gyermekünk beteg.

A betegség okozta anyagi problémák is eléggé megnehezítik éltünket, meg kell teremtünk a gyermekünk számára fontos higiénés feltételeket, szobáját fel kell újítanunk, tisztító festéseket kell végezni. Férjem rendszeresen jár hozzánk látogatóba, ez is elég sokba kerül. Mi ahhoz kérünk segítséget, hogy megteremthessük számára a gyógyulás otthoni feltételeit és meg tudjunk neki adni mindent, ami szükséges számára. Hálásan köszönjük mindenki segítségét előre is.