Lalika agydaganattal küzd

50%
Összesen: 250 169 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Ma reggel Tündér Lala befejezte a harcot. Isten veled Lalika, legyen az álmod szép..

 

 

2019.02.15.

 

Viszontlátásra, - mondom, és megyek.

Robognak vonatok és életek -

Bennem, legbelül valami remeg.


Mert nem tudom,


Sohasem tudhatom:


Szoríthatom-e még


Azt a kezet, amit elengedek.

 

Viszontlátásra: mondom mégis, mégis.

Viszontlátásra - holnap.

Vagy ha nem holnap, - hát holnapután.

Vagy ha nem akkor - hát majd azután.

és ha aztán sem - talán egy év mulva.

S ha még akkor sem - hát ezer év mulva.

Viszontlátásra a földnek porában,

Viszontlátásra az égi sugárban.

Viszontlátásra a hold udvarán,

Vagy a Tejút valamely csillagán -

"Vidám viszontlátásra" mégis, mégis!

 

/Reményik Sándor: Viszontlátásra/

 

 

Lalika agydaganattal küzd

Történetünk 2017. január első napjaiban kezdődött, amikor kisfiunk Lalika bicegni, kezdett, ami napról napra egyre erősebb lett, a jobb szeme becsúszott, folyatta a nyálát, a folyadékot félrenyelte. Szemmel látható volt, hogy a jobb oldala nem úgy működött, ahogy kellene. Férjemmel azonnal döntöttünk, kórházba vittük, a sürgősségire, ahol kivizsgálást javasoltak.

A neurológus rögtön MR vizsgálatot kért, ami sajnos kimutatta, hogy agydaganata van. Glioblastoma, agytörzs rosszindulatú daganata. Leírni nem tudom, mit éreztem akkor. A legeslegrosszabb, amire gondolni sem mertünk. Átkerültünk a gyermek hematológiára. Az idegsebész elmondta, hogy olyan rossz helyen van a daganat, hogy még a szövettani mintavétel is végzetes lenne, mert az agytörzsben helyezkedik el. Nem volt más lehetőség csak a sugárkezelés, gyógyszeres kemoterápiával kombinálva. 2 hónapig voltunk kórházban. Február elején elkezdtük a kezeléseket és napról napra jobban lett Lalika, amikor végeztünk a  hat hétig tartó sugárral március végén, az összes rossz tünete elmúlt. Április közepén egy reggel úgy ébredt, hogy újra gyenge a jobboldala. Azóta is gyógytornára van szüksége.

2017 decemberében elkezdtük a CBD olajat használni – ez havonta 150 ezer forintba kerül –, ami egy hónap használat után látható javulást mutatott, jobb lett a mozgása, és még kedve is. 2018. január elejétől Avastin infúziós kezelése kezdődött 2 hetente, a gyógyszeres kemoterápia mellett. A márciusi MR zsugorodást mutatott. Port-a-cath beültetésre volt szükség, mivel a vénái már tönkrementek.

Június elején Lalikánál állapotromlás következett be, egyre gyengébben mozgott és beszélt, majd teljesen beszéd- és mozgásképtelen lett, jelenleg csak a jobb kezét tudja használni. 2018. június 20-i MR vizsgálat kimutatta, hogy a daganat nőtt. Szerencsére fájdalmai nincsenek, de elfogadni nem tudja az állapotát, hiszen segítség nélkül képtelen bármire.

A férjem dolgozik egyedül, Lalikának van egy másfél éves kishúga, az én jövedelmem gyes és családi pótlék. Van lakáshitelünk is, meglehetősen nehéz az anyagi helyzetünk.

Gyógytornára jár Lalika, különféle fejlesztőterápiákra, hogy javuljon az állapota, ennek a finanszírozáshoz kérünk segítséget. 2017 januárjától nagyon nehéz anyagi helyzetbe kerültünk és lelkileg is megviselő időszakok állnak mögöttünk. Kérjük, akinek módjában áll, támogassa kisfiúnk küzdelmét! Öt évesen lassan két éve harcol elszántan a betegségével, újra egészséges szeretne lenni!