Léna segítségre vár

0%
Összesen: 0 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Léna leukémiás

 

Léna betegsége hat hónapos korában kezdődött, tűszerű bevérzések jelentkeztek a karjain és lábain. Azonnal háziorvoshoz vittük, aki laborvizsgálatokra küldte, majd kivizsgálások következtek, megállapították, hogy leukémiás. Másnap, 2020.június 19-én kerültünk a debreceni gyermek heamatológiára, a csontvelővizsgálata akut limfoid leukémiát igazolt. Elkezdődtek a kemoterápiás kezelései, és novemberben megtudtuk, hogy nem lesz szüksége csontvelőátültetésre.

Miután nagyon erős kezeléseket kapott, minden kezelési rész végén volt lumbálása, azaz csontvelő mintavétele és vizsgálata.  Hét hónap alatt sikerült befejezni az aktív kórházi kemoterápiákat, ez idő alatt háromszor volt az intenzív osztályon.  2021. február elsején elkezdődött a fenntartó kezelése, ami 2022. június végéig fog tartani. Ebben az időszakban naponta kell citosztatikumot szednie, és kéthavonta, összesen 4 alkalommal lesz még lumbálása. Léna mozgásfejlődése a kemoterápiák időszakában megállt, majd gyógytornák hatására behozta a lemaradását.

Amíg Léna kórházi kezelése tartott, addig a férjem sem dolgozhatott orvosi utasításra a járványhelyzet miatt, mivel készenléti rendőr. Az akkor hároméves kisfiúnkkal volt otthon, aki szintén nem mehetett óvodába, hiszen Léna legyengített immunrendszerére a koronavírus nagyon veszélyes volt. Léna és én a hematológiai osztályon voltunk, kizárólag terápiás szünetekben lehettünk otthon, nagyon ritkán.

Két éve vásároltunk egy családi házat, amely 77 négyzetméteres. Némi átalakítással szeretnénk Léna számára egy saját szobát kialakítani, a jelenlegi fürdőszobából, ami átkerülne egy kisebb helyiségbe, de egyébként is felújításra szorul. Sajnos, az elmúlt időszak anyagilag megterhelő volta miatt ezt önerőből nem tudjuk megvalósítani, mi ehhez kérünk segítséget, melyet előre is köszönünk.