Léna segítségre vár

0%
Összesen: 0 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Léna leukémiás

Gyűjtés kódja: LENA062

Léna betegsége hat hónapos korában kezdődött, tűszerű bevérzések jelentkeztek a karjain és lábain. Azonnal háziorvoshoz vittük, aki laborvizsgálatokra küldte, majd kivizsgálások következtek, megállapították, hogy leukémiás. Másnap, 2020.június 19-én kerültünk a debreceni gyermek heamatológiára, a csontvelővizsgálata akut limfoid leukémiát igazolt. Elkezdődtek a kemoterápiás kezelései, és novemberben megtudtuk, hogy nem lesz szüksége csontvelőátültetésre.

Miután nagyon erős kezeléseket kapott, minden kezelési rész végén volt lumbálása, azaz csontvelő mintavétele és vizsgálata.  Hét hónap alatt sikerült befejezni az aktív kórházi kemoterápiákat, ez idő alatt háromszor volt az intenzív osztályon.  2021. február elsején elkezdődött a fenntartó kezelése, ami 2022. június végéig fog tartani. Ebben az időszakban naponta kell citosztatikumot szednie, és kéthavonta, összesen 4 alkalommal lesz még lumbálása. Léna mozgásfejlődése a kemoterápiák időszakában megállt, majd gyógytornák hatására behozta a lemaradását.

Amíg Léna kórházi kezelése tartott, addig a férjem sem dolgozhatott orvosi utasításra a járványhelyzet miatt, mivel készenléti rendőr. Az akkor hároméves kisfiúnkkal volt otthon, aki szintén nem mehetett óvodába, hiszen Léna legyengített immunrendszerére a koronavírus nagyon veszélyes volt. Léna és én a hematológiai osztályon voltunk, kizárólag terápiás szünetekben lehettünk otthon, nagyon ritkán.

Két éve vásároltunk egy családi házat, amely 77 négyzetméteres. Némi átalakítással szeretnénk Léna számára egy saját szobát kialakítani, a jelenlegi fürdőszobából, ami átkerülne egy kisebb helyiségbe, de egyébként is felújításra szorul. Sajnos, az elmúlt időszak anyagilag megterhelő volta miatt ezt önerőből nem tudjuk megvalósítani, mi ehhez kérünk segítséget, melyet előre is köszönünk.

Lénát támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: LENA062

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

LÉNA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor SZ. LÉNA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: SZ. LÉNA célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.