Lénárd segítséget kér

86%
Összesen: 4 277 865 Ft 5 000 000 Ft623 Days Left

Lénárd leukémiás, a kezelések befejezése után csontvelő transzplantációja lesz

Gyűjtés kódja: LÉNÁRD086 

Tizennyolcadik életévemet töltöttem be az idén augusztusban. Előtte tanév végén már fájlaltam a mellkasom, ezért általános kivizsgálást kértem a háziorvosomtól. Június 23-án derült ki, hogy leukémiás vagyok, Philadelphia kromoszómás. A Debreceni Klinika gyermek onko-haematológiáján kezelnek. A legelső kezelésemkor közel három hónapig feküdtem az osztályon. Most a kezelés második része kezdődött el, 6 napos blokokkból áll.


Édesanyámmal és a bátyámmal élünk együtt, testvéremmel mindketten jövőre érettségizünk. Szeretnék ott lenni a szalagtűzőmön! Anya dolgozik, mivel ő a családfenntartó. Mivel betöltöttem a 18. életévemet a diagnózis felállítástól számított két hónapon belül, ezért nem kaphatok magasabb összegű családi pótlékot és így közgyógy ellátást sem egyelőre. A kórházba kölcsön autóval járunk és haza is, mivel nem utazhatok tömegközlekedéssel.


Ha befejeződnek a kezeléseim, akkor a felnőtt transzplantációs osztályra kerülök, mert ahhoz, hogy újra egészséges legyek, szükségem van idegen donoros csontvelő átültetésre.


Nagyon fontos a szobámat úgy felújítani, hogy megfeleljen az úgynevezett „sterilszoba” követelményeinek. A fürdőszobát is teljesen fel kell újítanunk, mivel állandóan penészedik a plafonja, és ez számomra veszélyforrást jelent. Mindenhol tisztító festést kell végezni.


Szeretném az iskolámat befejezni a mostani osztályommal, részt venni a szagtűzőn, velük együtt érettségizni, hogy felvételizhessek iskolám technikumába alkalmazott grafika szakra, utána pedig főiskolán vagy egyetemen folytatni a tanulmányaimat animációs szakon!


Most mindezek mellett mindent megteszek, hogy legyőzzem a betegséget. Édesanyám a munkahelye, a kórház és otthonunk között ingázik, dolgoznia kell, hogy megélhetésünk ne kerüljön veszélybe, de a számomra szükséges életkörülmények biztosításához segítséget kell kérnünk, mert lelkileg és anyagilag nagyon megterhelő időszakot élünk meg, és áll is még előttünk.


Mindenkinek köszönöm, aki támogatást nyújt részemre.

LÉNÁRD-ot támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: LÉNÁRD086

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

LÉNÁRD gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor LÉNÁRD részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: K.LÉNÁRD (LÉNÁRD086) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.