Gyógyító kilométerek Leventéért

52%
Összesen: 259 691 Ft 500 000 FtCampaign has ended

2019. 04. 03.-án Levente elindult a könnyek útján. 

"Csillagok közt él már,
angyalok közt jár,
ott, hol csendből épül vár,
s igaz lelkére az Isten vigyáz már."

Levente legyen az álmod szép, sohasem feledünk.

 

Gyógyító kilométerek Leventéért

A TEAM MIKI csapat Gyógyító kilométerek harmadik csatlakozója Kiss Piroska, aki Leventét kívánja támogatni.

Piroska bemutatkozása

„Az érettségi évében kezdtem el kocogni reggelente, felfrissített.  Az egyetem alatt szinte minden nap kimentem a közeli erdőbe 20-30 percre futni. Mindig egyedül, mert nem tartoztam és most sem tartozom a gyors futók közé. Úgy véltem, aki tőlem lassabban fut, az már gyalogol. A húszas éveim végéig 12 km-es táv teljesítéséig jutottam. Az ezt követő tíz évben csak alkalmanként futottam.

Amikor a harmadik lányom egyéves lett újra kezdtem kocogni. A nagy előre lépés akkor következett be, amikor külföldi munkahelyemen ebédidőben, a kollégákkal futni kezdtünk 2011-ben. Az elmúlt pár évben a munkahelyen csak a gyorslábuak maradtak, így gyakran lemaradtam tőlük. Elkezdtem inkább egyedül vagy párban futni ebédidőben, hétvégeken hosszabb távokat is.

Munka miatt sokat utazom, mindig viszek magammal futócipőt. Eddig négy kontinensen, több mint húsz országban futottam, találkozva kutyákkal, őzekkel, vaddisznóval és aligátorokkal. Az így látottak megmaradnak szép emlékeknek is.

Eddig egy Maratont és három Félmaratont, több 5-10 km-es versenyt, három terepversenyt teljesítettem. A terepfutás, ami nálam inkább futókirándulás, nagy örömet szerez nekem. Amikor Magyarországon vagyok az érdi és a tárnoki BSI Futónagykövet csapatokban futok mindig kitűnő társaságban, élményekkel, felfrissülve. A futás nekem inkább a társaságról és élményről szól, mint a tempóról.

Külföldi futóversenyeimen gyakran adományoztam súlyos betegek javára, ott ez természetes. Szívesen részt veszek jótékonysági futásokon is. Fontosnak tartom rendkívül nehéz helyzetű betegek támogatását, nagy szükség van rá. A Team Miki kis csapata Érdről keresett futókat, így egyértelműen csatlakoztam.

Vállalásom 2018 októberében összesen 150 kilométernyi edzés.

Az én Hősöm Levente, neki szeretnének segíteni! A gyűjtése: 34 000,- Ft-on áll, ehhez szeretnék összegyűjteni a gyógyító kilométerekkel még 300 000,-Ft-ot!”

Megvásárolható kilométerek

A kilométerek ára 2000 forint. Az adománygyűjtés célösszege: 300 000,-forint. Tehát, aki 1 kilométert fogad örökbe, azt 2000,-Ft/km-ért teheti meg, természetesen egy személy tetszőleges számú kilométert is megvásárolhat.

 

Levente 2017-től rosszindulatú lágyszöveti daganattal küzd

2017. május végén megfázással kezdődött Levente betegsége, bedugult az orra, arcüreg gyulladása volt, majd zsibbadni kezdett az arca. A sürgősségi osztályra került a Klinikán, ahol röntgen készült, amin látszódott valami rendellenes, ezért befektették a pulmonológiára, majd pár nap után haza engedték, gyógyszeres kezeléssel. Másnap éjszaka vissza kellett vinnünk, borzalmas fejfájástól szenvedett, az intenzív osztályon a fül-orr gégész orvos alapos vizsgálatot rendelt el, így MR készült.

Több mint egy hónap után, július elején az intenzív osztályról a gyermek onkológiára kerültünk. Kiderült, hogy a fájdalmakat lágyszöveti rosszindulatú daganat okozta, ami koponyája közepén, a szemei és orra mögött, az arcüregét is betöltötte, 10x5x4 cm méretével. Embrionális rhabdomyosarcoma.

Júliustól kemoterápiás kezelések következtek, közben többször kapott vért, trombocitát. Mi szülők felváltva voltunk a kórházban Leventével, mert igényelte mindkettőnket, viszont azt nem tudtuk megoldani, hogy egyszerre mellette legyünk mindketten, hiszen otthon van két fiúnk, akik 14 és 4 évesek. Én anyaságin vagyok, a férjem pedig álláskereső munkanélküli lett, mert kamionsofőrként csak kéthetente tudott hazajönni. Karácsony előtt megkapta az utolsó kemoterápiás kezeléseket, ekkorra sokat zsugorodott a daganat, de nem tűnt el teljesen. Műteni továbbra sem lehetetett, az elhelyezkedése miatt. A betegség mellékhatásaként Levente kerekesszékbe került, majd akaraterejének köszönhetően elhagyhatta annak használatát, viszont mozgásszervi problémái vannak azóta is, a járásán látszik, hogy az idegrendszere sérült. Kapott a lábára ortézist és gyógytornász foglalkozott vele. Jó lett a kedve és az étvágya. Járt hozzá gyógypedagógus és a tanító nénik, mert magántanuló és mielőbb szeretne visszamenni az iskolába.

2018 márciusában újból fejfájásos panaszai lettek, amelyek egyre erősödtek. MR vizsgálat után rossz hírt kaptunk, a daganat nőni kezdett, aktivizálódott. Újra kemoterápiás kezelései voltak és sugárkezelései. Augusztusban újra MR vizsgálata lesz, ennek függvényében döntenek az orvosai a kezelésekről. Hosszú és küzdelmes időszak áll családunk mögött, Levente többször megjárta az intenzív osztályt, és még nincs vége a kezeléseknek.  Továbbra is felváltva vagyunk mellette a kórházban, az elmúlt hónapok történései olyan súlyos anyagi terheket róttak a családra, amit egyedül nem tudunk megoldani. A folyamatos utazások, hogy váltani tudjuk egymást a kórházban, sokba kerülnek. A férjem ismét dolgozik, mint kamionos, de a lakóhelyünk közelében.

2018 júliusában orvosai megengedték, hogy a Kosztyu Alapítvány XI. Tündértánc Élményterápiás Táborában részt vegyen a családdal együtt, jó volt látni, hogy egy hétig újra boldog gyermekként, felszabadulva élvezi az üdülés minden pillanatát és kiszakadt a kórházi kezelések világából.

A kezelései folytatódnak, bízunk abban, hogy a támogatói családi héttér, Levente hatalmas akaratereje és a kezelések együttesen legyőzik a betegségét! Köszönjük mindenkinek előre is a segítséget.