Lola segítséget kér

78%
Összesen: 2 327 386 Ft 3 000 000 FtCampaign has ended

Lola baba neuroblasztómás

Gyűjtés kódja: LOLA109

Csodálatos családunk van, három kislányt nevelünk nagy szeretetben a férjemmel. Ő mentős, az életmentés a hivatása, én pedig öt éve a gyermekeink nevelésével foglalkozom. Júniusban azonban az életünk megváltozott az akkor nyolchónapos Lolánk betegsége miatt. Daganatos megbetegedéssel küzd a legkisebb lányunk, neuroblasztomás, ami szimpatikus idegrendszer rosszindulatú daganata. 2023. június végén kórházba kerültünk, hányás, hasmenés és fogyás miatt. A kivizsgálások ideje alatt Lola panaszai fokozódtak, majd baloldali alsó végtagi gyengeség miatt ultrahang készült, ami aggodalomra adott okot. Az ezt követő MR vizsgálat sajnos igazolta, hogy daganat okozza a problémákat. A daganat nyomni kezdte a gerincvelőt, így még aznap este, június 30.-án hatórás sürgősségi idegsebészeti műtétre került sor. Lola a műtét óta ismét tudja a lábait mozgatni.
Átkerültünk a gyermek haematológiára, elkezdődtek a kemoterápiás kezelések, ahol elsőként kettő ötnapos kezelést kapott, aminek az volt a célja, hogy csökkenjen a daganat mérete és műthető legyen. A kontroll MR szerint a daganat mérete a kemoterápiáknak köszönhetően jelentősen csökkent, így augusztus 10-én megtörtént a daganat eltávolító hasi műtét, de a szövettan nem tudta alátámasztani ennek a teljes sikerességét, így Lola kemoterápiás kezelése folytatódnak.
Ha befejeződnek a kezelések, utána Lolának fejlesztésekre lesz szüksége, mert a neuroblasztoma okozta mellékhatások miatt a mozgásfejlődése nem a korának megfelelő. Kúszni kezdett el újra, pár másodpercig sikerül négykészláb állnia, de ülni, állni és járni nem tud. Még nem tudjuk mennyi időt fog igénybe venni a fejlesztése, amit eléggé megnehezíti majd, hogy betegsége miatt korlátozottabbak a lehetőségei. Előreláthatóan hosszabb idő lesz ez, és a fejlesztések zöme fizetős, melyek számára megfelelőek.
Én Lolával vagyok a kórházban, férjem pedig a két nővérével otthon táppénzen. Mentősként a munkabeosztása miatt másként nem tudja ellátni őket. Egyikük ötéves, másikuk három és most kezdte az óvodát. A nagyszülők aktívak, így nem tudnak besegíteni, mivel dolgoznak.
Rendezett körülmények között élünk, most ki kell alakítunk otthonunkban a megfelelő higiénés körülményeket, az egyéni utazások, a látogatások sok pénzbe kerülnek. Hosszú távú mozgásterápiák várnak Lolára, ha befejezi a kezeléseket és otthonra is szükséges fejlesztőeszközöket vásárolni számára.

Most lelkileg és anyagilag is nehéz a helyzetünk, teljesen felfordult az életünk, mindent megteszünk, hogy Lolánk újból egészséges legyen!
Minden támogatást hálásan köszönünk előre is.

LOLA-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: LOLA109

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot akár itt is, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

LOLA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor LOLA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: J. LOLA (LOLA109) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.