Luca kér segítséget

57%
Összesen: 569 000 Ft 1 000 000 FtCampaign has ended

Luca kismedencei daganatos

Gyűjtés kódja: LUCA074 

 

Kárpátaljáról érkeztünk Magyarországra március elején 17 hónapos kislányunkkal Lucával és férjemmel. A háborús helyzet miatt kellett eljönnünk, ehhez hozzájárult, hogy kislányunk rosszindulatú megbetegedéssel küzd 2021 decemberétől. Nem mertük megkockáztatni Luca betegsége miatt az otthonmaradást, hiszen nem tudhatjuk, hogyan alakul az élet Ukrajnában, nekünk pedig a legfontosabb, hogy kislányunk megkaphassa a betegsége legyőzéséhez szükséges kezeléseket, hogy mielőbb újból egészséges legyen!

December elején Luca betegsége hasfájással és hasmenéssel jelentkezett, így kórházba kerültünk. Az ultrahangvizsgálat azt mutatta, hogy a húgyhólyagja meg volt nagyobbodva. Lecsapolták a vizeletét és ekkor derült ki, hogy takarásában daganat található. Ezután CT vizsgálat következett, majd biopszia, amiből megállapították a diagnózist: rosszindulatú kismedencei daganatos Luca. Ez év január végétől elkezdődtek a kemoterápiás kezelései, eddig kettő 5+2 napos kezelésen van túl. Ezeket változóan viselte, volt, eleinte jobban, aztán két alkalommal már hányásokkal, és a haja is elkezdett kihullani. Összesen négy kezelést terveztek be, majd Kijevben lett volna a daganateltávolító műtétje, amiről már tudtuk, hogy ez nem lesz lehetséges a harcok miatt.

Március elejétől Miskolcon vagyunk a kórházban. Megkezdődtek a Luca vizsgálatai, az eredményeinek a bírtokában fognak dönteni orvosai, hogy milyen kezeléseket fog kapni. Jelenleg mindhárman itt vagyunk a kórházban. A férjem mielőbb szeretne munkahelyet találni, hiszen megélhetésünket biztosítani kell, úgy néz ki, hogy lesz rá lehetősége Tatabányán. Nagyon jó lenne, ha a kezelések időtartamára meg tudnánk oldani a miskolci lakhatást és a férjemnek egy munkahelyet, hogy tudjon bennünket rendszeresen látogatni, hiszen nincs itt senkink.

Köszönjük, hogy itt lehetünk és köszönjük mindenkinek, aki segít nekünk ebben a nagyon nehéz helyzetben.

Lucáról olvashattok ITT bővebben. 

LUCA-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: LUCA074

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

LUCA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor LUCA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: LUCA074 célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.