Mátéka legyen az álmod szép

97%
Összesen: 484 507 Ft 500 000 FtCampaign has ended

 

Mátéka földi útja véget ért, 2023. december 20-án angyal lett. Legyen az álmod szép...
 
 
NEM HALTAM MEG
Nem, nem haltam meg.
Csak egy angyal csókolt meg.
A csókkal elrepültem.
Elvette terhem,
Szabad lettem.
Nem, nem haltam meg.
Attól, hogy nem látsz, még élek,
Csak már semmitől sem félek.
Keress meg szívedben,
ott hajózok ereidben.
Nem, nem szűntem meg.
Úgy biztos nem, ahogy gondolod.
Érzed ezt a finom őszi illatot?
Az ősz én vagyok.
Nem, nem tűntem el.
Ne halott emberként gondolj rám!
Csak nézz az égre fel,
Felvettem csillagruhám.
Nem, én nem haltam meg.
Csak már emlék vagyok.
Esténként a széllel keringőt táncolok.
Ablakodon holdfényként pihenek meg.
Nem, nem felejtelek el.
Árnyékként követlek napodban,
Visszatérek hozzád álmodban.
Leülök ágyad szélére,
Benézek a lelked mélyére.
Nem, nem hagytalak el.
A kis bizsergés én vagyok,
Arcodra mosolyt cirógatok.
Nem, nem mentem el.
Ott vagyok minden fában.
Szemedbe örömöt csaló
Minden pislantásban.
Nem, nem mentem el.
Maradok, míg akarod,
Füledbe szeretetet suttogok,
Míg elhiszed nekem,
Hogy a mindenségben én veled egy vagyok.
(Gyenge Ildikó)
 
 
 
 

Mátéka neuroblasztómás, hamarosan saját donoros csontvelőátületetése lesz

Gyűjtés kódja: MÁTÉKA107

PICI HARCOSUNK MÁTÉKA HAT HÓNAPOSAN KEZDTE MEG A KEZELÉSEKET ÉS IGAZI HŐSKÉNT KÜZD MEG A BETEGSÉGÉVEL, HOGY ÚJRA EGÉSZSÉGES LEHESSEN!

Kisfiam Mátéka csupán hathónapos volt, amikor néhány nap alatt hírtelen nagyon nagyra duzzadt a hasa, amihez hasmenés is társult. 2022. december 21-én a gyermekorvosun köldök alatti nagyságúnak  tapintotta a máját. Azonnali ultrahangos vizsgálatot kért, ahol közölték velünk a rossz hírt, hogy gyermekünknek a máján daganat van, majd két nap után  a gyermekosztály a haematológiára küldött tovább bennünket, ahonnan állapotromlás miatt az intenzív osztályra került öt nappal később. A mája a rekeszizmot olyan szinten felnyomta, hogy az már a levegővételt nehezítette, és a tüdejét is nyomta. Megtörtént a biopszia vétel, Mátéka két és fél hétig lélegeztetőgépen volt, már egyáltalán nem tudott önállóan lélegezni.

Időközben megérkezett a szövettani mintavétel eredménye a sokkoló diagnózissal: Neuroblastoma – szimpatikus idegrendszeri rosszindulatú daganata - , a máj érintett, valamint a csontvelői áttétet is képzett a daganat. Egy hónap intenzív osztályos kezelés után, 2023. január 27-én a debreceni haematológián megkezdődött a kemoterápiás kezelése, amiből hat blokkot kapott eddig. Májusban megtörtént Miskolcon a Mátéka őssejtjeinek levétele, amit saját donoros csontvelőtranszplantációjakor „ a rossz sejtektől megtisztítva” fog visszakapni. Jelenleg is  zajlanak a kemoterápiás kezelések. Augusztus végén vagy szeptember elején megkezdődik a csontvelőtranszplantáció, amit még immunkezelés fog követni, hogy lesz-e sugárterápia még nem tudjuk. Nagy valószínűséggel ezen az éven nem fogjuk befejezni a kezeléseket. Mátéka még csak 13 hónapos, de már élete több, mint felét kórházban töltötte. Állapota miatt fejlődése elmarad a vele egykorú gyermekekétől, még nem tud állni és menni sem, ezért a későbbiekben fejlesztőterápiákra lesz szüksége.

Fiatal házasok vagyunk, Mátéka az egyetlen gyermekünk. Márciusban hitellel terhelten vásároltuk meg a családi házunkat. Férjem tőlünk távol dolgozik, ingázik, én a kórházban vagyok Mátéka mellett állandóan.

Mátéka csontvelőtranszplantációja miatt ki kell alakítanunk számára az úgynevezett „steril szobát”, tisztasági festést kell végeznünk a házban.

Nagyon nehéz lelkileg és anyagilag megterhelő időszak áll mögöttünk és előttünk is. Kérjük, akinek módjában áll támogassa kisfiunk küzdelmét, amit előre is hálásan köszönünk.

MÁTÉKA-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: MÁTÉKA107

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot akár itt is, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

MÁTÉKA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor MÁTÉKA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: N. MÁTÉ (MÁTÉKA107) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.