Mátéka kér segítséget

33%
Összesen: 166 500 Ft 500 000 Ft828 Days Left

Mátéka neuroblasztómás, hamarosan saját donoros csontvelőátületetése lesz

Gyűjtés kódja: MÁTÉKA107

PICI HARCOSUNK MÁTÉKA HAT HÓNAPOSAN KEZDTE MEG A KEZELÉSEKET ÉS IGAZI HŐSKÉNT KÜZD MEG A BETEGSÉGÉVEL, HOGY ÚJRA EGÉSZSÉGES LEHESSEN!

Kisfiam Mátéka csupán hathónapos volt, amikor néhány nap alatt hírtelen nagyon nagyra duzzadt a hasa, amihez hasmenés is társult. 2022. december 21-én a gyermekorvosun köldök alatti nagyságúnak  tapintotta a máját. Azonnali ultrahangos vizsgálatot kért, ahol közölték velünk a rossz hírt, hogy gyermekünknek a máján daganat van, majd két nap után  a gyermekosztály a haematológiára küldött tovább bennünket, ahonnan állapotromlás miatt az intenzív osztályra került öt nappal később. A mája a rekeszizmot olyan szinten felnyomta, hogy az már a levegővételt nehezítette, és a tüdejét is nyomta. Megtörtént a biopszia vétel, Mátéka két és fél hétig lélegeztetőgépen volt, már egyáltalán nem tudott önállóan lélegezni.

Időközben megérkezett a szövettani mintavétel eredménye a sokkoló diagnózissal: Neuroblastoma – szimpatikus idegrendszeri rosszindulatú daganata - , a máj érintett, valamint a csontvelői áttétet is képzett a daganat. Egy hónap intenzív osztályos kezelés után, 2023. január 27-én a debreceni haematológián megkezdődött a kemoterápiás kezelése, amiből hat blokkot kapott eddig. Májusban megtörtént Miskolcon a Mátéka őssejtjeinek levétele, amit saját donoros csontvelőtranszplantációjakor „ a rossz sejtektől megtisztítva” fog visszakapni. Jelenleg is  zajlanak a kemoterápiás kezelések. Augusztus végén vagy szeptember elején megkezdődik a csontvelőtranszplantáció, amit még immunkezelés fog követni, hogy lesz-e sugárterápia még nem tudjuk. Nagy valószínűséggel ezen az éven nem fogjuk befejezni a kezeléseket. Mátéka még csak 13 hónapos, de már élete több, mint felét kórházban töltötte. Állapota miatt fejlődése elmarad a vele egykorú gyermekekétől, még nem tud állni és menni sem, ezért a későbbiekben fejlesztőterápiákra lesz szüksége.

Fiatal házasok vagyunk, Mátéka az egyetlen gyermekünk. Márciusban hitellel terhelten vásároltuk meg a családi házunkat. Férjem tőlünk távol dolgozik, ingázik, én a kórházban vagyok Mátéka mellett állandóan.

Mátéka csontvelőtranszplantációja miatt ki kell alakítanunk számára az úgynevezett „steril szobát”, tisztasági festést kell végeznünk a házban.

Nagyon nehéz lelkileg és anyagilag megterhelő időszak áll mögöttünk és előttünk is. Kérjük, akinek módjában áll támogassa kisfiunk küzdelmét, amit előre is hálásan köszönünk.

MÁTÉKA-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: MÁTÉKA107

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot akár itt is, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

MÁTÉKA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor MÁTÉKA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: N. MÁTÉ (MÁTÉKA107) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.