Milánka segítséget kér

12%
Összesen: 61 000 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Milánka segítséget kér

 

Nemrég megváltozott az egész életünk. Nagyon nehéz lelkileg feldolgozni az elmúlt időszak történéseit és megélni a küzdelmes mindennapokat.  

Férjemmel két gyermekünk van, Milánka 5 éves múlt, az öccse másfél éves. Májusban Milánkának nyaki nyirokcsomó duzzanata jelentkezett, gyulladáscsökkentőt kapott. Miután nem hatott a gyógyszer, egy hét kórház következett. Itt ismét gyulladáscsökkentővel próbálkoztak sikertelenül, jártunk kontrollokra, a vérvizsgálatok negatívak voltak. Két hónap eredménytelen kezelés után biopsziát végeztek és a szövettan már kimutatta a leukémiás sejteket. Június közepén kezdődött el a kemoterápiás kezelése akut limfoid leukémia (ALL) miatt, ami közepes besorolású. Két éves a kezelés, ennek egy része kórházi kemoterápiák sorozata, majd ezt követi a fenntartókezelés, a diagnózis kezdetétől számított második év végéig.

Milánkával a kórházban vagyok, a testvére ellátásában a férjem édesanyja is segít, a férjem éjszakára jár dolgozni. Ugyanazokkal a problémákkal küzdünk, mint a sorstárs szülők. Sokba kerülnek férjem látogatásai, még jó ideig nem mehetünk haza terápiás szünetre. Megpróbálunk mindent megadni Milánkának, hogy ezzel segítsük a gyógyulását.  Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, és még a kezelések nagy része hátra van.

Van egy családi házunk, ahol most ki kell alakítani a Milánka számára fontos higiénés körülményeket, az úgynevezett „steril szobát”, hiszen az ő immunrendszere a kezelések miatt nem működik megfelelően.  Fontos, hogy biztosítsuk számára a szükséges étrendet és mindent, ami elősegíti a gyógyulását. Mi ehhez kérünk segítséget, melyet előre is köszönünk mindenkinek.