Milánka kér segítséget

34%
Összesen: 172 000 Ft 500 000 Ft589 Days Left

Milánka háromévesen másodszor küzd meg a daganatos megbetegedésével

Gyűjtés kódja: MILÁNKA103

Tavaly, 2021 szeptemberében azt vettük észre, hogy Milánka heréje megdagadt, azonnal orvoshoz vittük. Ekkor két és féléves múlt. A vizsgálatok után Nyíregyházán a jobb heréjét eltávolították, kiderült a szövettani vizsgálatból, hogy rosszindulatú heredaganata van. Utána a Debreceni Klinika gyermek onko-haematolgiáján folytatódtak a kemoterápiás kezelései, melyek 2023 májusáig tartottak. Nem volt könnyű időszak, de bíztunk benne, hogy túl vagyunk rajta.

Ezek után rendszeresen jártuk kontroll vizsgálatokra, és most 2022. október 28-én kiderült, hogy a daganat kiújult, és a máját érinti. Ugyanakkor a mellüregében és a hasában folyadékot találtak, aminek a mennyisége azóta már sokat csökkent, illetve a heréjében is vízsérvet találtak. Azonnal elkezdődtek a kemoterápiás kezelései, melyek blokkokból állnak, többnapos kemoterápiás sorozatok. Jelenleg az elsőn vagyunk túl, minden blokkot követ majd egy CT vizsgálat, és lesz MR is, folyamatosan ellenőrzik, hogyan zsugorodik a daganat és mikor válik műthetővé. A daganateltávolító műtét után folytatódik a kemoterápiás kezelése és lesz sugárkezelése is. Ennyit tudunk most, minden további kezelés annak a függvénye, hogyan reagál a daganat a kemoterápiákra és ennek ismeretében döntenek az orvosai arról, hogy milyen kezeléseket kapjon és milyen mennyiségben.

Milánka jövő év elején lesz négy éves, lassan másfél éve küzd a betegségévével. Az első alkalommal viszonylag jól viselte a kezeléseket, most sokkal erősebbeket kap, így ezeket sokkal nehezebben tolerálja a szervezete.

Van egy másfél éves kistestvére, akivel most a férjem van otthon táppénzen, én még Gyeden vagyok, most szeretném elintézni a Gyod-ot és, ha megkapom, akkor férjem lesz a kislányunkkal Gyed-en. Nem tudom, hogy oldjuk meg, ha nem kapom meg a Gyod-ot, mert akkor anyagilag nagyon leromlik a helyzetünk. Van saját házunk, amit még lakáshitel terhel.

Milánkának biztosítanunk kell a megfelelő higiénés körülményeket és étrendet mindenképpen, kizárólag egyénileg utaztatható, közösségbe nem mehet. Mi ehhez kérünk segítséget, amit előre is hálásan köszönünk.

MILÁNKA-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: MILÁNKA103

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot akár itt is, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

MILÁNKA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor MILÁNKA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: P. MILÁN (MILÁNKA103) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.