Mirella kér segítséget

9%
Összesen: 90 000 Ft 1 000 000 Ft160 Days Left

Mirella nyolcadik éve küzd a rosszindulatú vesedaganattal és áttéteivel

Gyűjtés kódja: MIRELLA120

Mirella betegsége 2017 januárjában kezdődött, még nem volt hároméves akkor. A szeme fölött duzzanat nőtt, orvoshoz vittük azonnal. Mindenki úgy vélte, hogy véletlenül megüthette, viszont nem múlt el, ezért kértük a további vizsgálatát. CT és vérkép következett, majd a debreceni gyermekonkológiára kerültünk. IV. stádiumos Wilms tumorra kezdődött a kezelése, voltak áttétei. Április végén radikális veseeltávolító műtétje volt, és a környező nyirokcsomókat is eltávolították. Folyamatosan kapta a kemoterápiás kezeléseket, háti és lumbális szakaszon csontáttéteket találtak és tüdőáttétet, ezek miatt évvégén a diagnózist vese világos sejtes szarkómájára módosították. Rengeteg vizsgálata volt a csontáttétek miatt, csontszcintigráfia, PET-CT és közben kapta a kemoterápiás kezeléseket és sugárkezeléseket a csípő és tomportájra. A jobb a combcsontja magától összeroppant áttét miatt. 2018 januárjában a hasi ultrahang visszafejlődést, azaz javulást mutatott, de a csontokban megmaradt az áttét. 2018 április közepén volt az utolsó kemoterápiás kezelése. Jártunk folyamatos ellenőrzésekre, nem volt daganat aktivitás.


2022 januárjában nagyon fájt a lába, újból kivizsgálták Mirikét és akkor kiderült nem csak az eddigi csigolyákba, hanem a továbbiakba is tovább terjedt a daganat és a csípő ízületekbe is. Ismét kapott kemoterápiás kezelést Mirike, majd az ismételt PET-CT vizsgálat eredményei alapján befejezte a kezeléseket gyermekem.


A következő évben, 2023 júniusában combnyak törése volt, majd októberig gipszet hordott. Alig telt el egy nyugodtabb időszak, sajnos a betegsége harmadjára is jelentkezett. A fején és nyakán ismét duzzanat nőtt decemberre. A kulcscsontnál és koponyában találtak daganatot, az összes eddigi daganata a tüdejében, combnyakában és a csigolyáiban kiújult, és a gerinccsatornán belül is terjedt. A lágyékhajlatában az elváltozás a combcsont artériáit és idegeit is nyomja, fájdalmat okozva. Ülve aludt, feküdni nem tudott a betegség ismételt jelentkezésekor, jelenleg sem tud járni, sem állni, egyedül a karjait tudja használni. Most is kapja a kemoterápiás kezeléseket. Nem hozzáférhetőek a daganatai, tehát műtéti úton nem lehet azokat eltávolítani. A kemoterápiák megviselik a szervezetét, eddig tíz alkalommal kapott vérkészítményt decembertől, vörösvértesteket és trombocitát.


Amikor harmadjára is kiderült, hogy ismét meg kell küzdenie Mirikének a betegségével, teljesen magába fordult, három hétig nem szólalt meg, senkivel sem kommunikált. Májusban lesz 10 éves, okos, értelmes kislány, harmadik osztályba járt és jól tanult. Nyolcadik éve küzd a rosszindulatú vesedaganattal és áttéteivel.


Én jelenleg gyesen vagyok, intézem a Gyod-ot, bízunk benne, hogy megkapjuk. Párom sem dolgozik két hónapja, a két nagyobb gyermekünkkel ő van otthon, mert én Mirikével vagyok a kórházban. Szívességi használóként lakunk egy családiházban, fatüzeléses kályhával fűtünk. Most nagyon kevés a jövedelmünk és nem csupán anyagilag, hanem lelkileg is nagyon nehéz nekünk.

Mindent megteszünk, hogy Mirikének meg tudjunk adni mindent, ami a gyógyulásához szükséges.
Kérünk mindenkit, hogy ha módjában áll segítsen a kislányunknak Mirikének! Hálásan köszönjük előre is.

MIRELLÁT-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: MIRELLA120

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot akár itt is, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

MIRELLA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor MIRELLA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás: A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: MIRELLA120 (J. MIRELLA) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.