Nátániel kér segítséget

8%
Összesen: 42 000 Ft 500 000 Ft497 Days Left

Nátániel agytörzsi daganatos

Gyűjtés kódja: NÁTÁNIEL119

Nátániel problémái kéthónapos korában kezdődtek 2022-ben. Észrevettük, hogy nem követi a szemével a mozgást, és gyakori hányásai voltak, illetve étvágytalanság és izom problémák is jelentkeztek nála. Végül is decemberben készült MR felvétel, ami agydaganatot jelzett. Megtörtént a daganat eltávolító műtét, de a daganatból nagyon keveset sikerült eltávolítani, annak elhelyezkedése miatt. A szövettani eredmény szerint pylocytas astrocitoma. A legtöbb esetben a tumor jóindulatú, lassan fejlődik ki, és általában nem terjed át a környező agyszövetekre. A betegség tünetei a tumor mérete és helye szerint változhatnak. A tüneteket a megnövekedett agynyomás okozza, a betegség többek között fejfájással, hányingerrel, hányással, egyensúlyzavarral és látási rendellenességgel jár. Kisfiúnknál kancsalságot is okoz. Sem kemoterápiát nem kap, sem a daganat műtéti eltávolítása nem opció, így rendszeres kontrollokkal követik orvosai nyomon Nátániel állapotát. Sajnos, a daganat tovább növekedett a kis fejében a legutolsó MR vizsgálat eredménye szerint. A pontos diagnózisa: agytörzsi daganat, a tumor az agytörzs, a IV. agykamra és a kisagy felé növekszik a baloldalon.

A daganat következményeként 21 hónaposan Nátániel el van maradva a hasonló korú társaitól. Nyelési és étkezési gondjai vannak. Pár szó van, amit mond. Felállni nem tud magától, ülni támasztással képes, kúszni tud, de nem tud járni. Az alapbetegsége miatt sokat alszik. Heti két alkalommal járunk gyógytornára. Nem csupán tartós betegnek minősül a betegsége miatt, hanem súlyosan fogyatékosnak is.

Párommal két gyermeket nevelünk, van egy nagyobb bátyja Nátánielnek, aki már iskolás. Én Gyod-on vagyok, a párom dolgozik.

Célunk Nátániel fejlesztése, szeretnénk neki fejlesztő játékokat, eszközöket vásárolni és a szobáját úgy kialakítani, ami megfelel az állapotának.

Mi ehhez kérünk segítséget, melyet hálásan köszönünk előre is.

NÁTÁNIEL-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: NÁTÁNIEL119

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot akár itt is, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

NÁTÁNIEL gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor NÁTÁNIEL részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás: A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: NÁTÁNIEL119 (R.NÁTÁNIEL) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.