Níla segítségre vár

26%
Összesen: 128 524 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Mától egy ragyogó csillaggal több van odaát, Isten magához ölelt téged, véget értek küzdelmeid. A fény kihunyt, a földi léted véget ért, hiányozni fogsz örökké. Erős voltál mindig, küldj ebből a láthatatlan erődből szeretteidnek,hogy túlélhessék a túlélhetetlent.


Legyen az álmod szép drága angyal lány… Níla Isten veled… (2021.01.02.)

 

“Mondom néktek: mi mindig búcsúzunk.
Az éjtől reggel, a nappaltól este,
A színektől, ha szürke por belepte,
A csöndtől, mikor hang zavarta fel,
A hangtól, mikor csendbe halkul el,
Minden szótól, amit kimond a szánk,
Minden mosolytól, mely sugárzott ránk,
Minden sebtől, mely fájt és égetett,
Minden képtől, mely belénk mélyedett,
Az álmainktól, mik nem teljesültek,
A lángjainktól, mik lassan kihűltek,
A tűnő tájtól, mit vonatról láttunk,
A kemény rögtől, min megállt a lábunk.
Elfut a perc, az örök Idő várja,
Lelkünk, mint fehér kendő, leng utána….” (Reményik Sándor)

Níla hat éve harcol

GYŰJTÉS KÓDJA: NILA037

A segítségüket szeretném kérni támogatásukkal kapcsolatban! Tudom, hogy rengetegen járnak hasonló cipőben, amit higgyenek el, nagyon sajnálok, hiszen kis családommal tudjuk, hogy mi az a rákbetegség, azonban jelenleg nincs más lehetőségem, hogy nyilvános segítséget kérjek hat év lelki-anyagi küzdelem után.

Ezúton szeretném Önöknek bemutatni Nílát. Édesapaként számomra a világ legbátrabb kislánya, azon belül pedig hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy az én csodálatos gyermekem, aki hatalmas akaraterejével még mindig a földi élet egyik idetartozója. Csodálatos érzékeny lelke, hatalmas fizikális ereje mindennap egyszerre mosolyt és könnyeket csal arcomra és szemembe. Níla már a második rákbetegséggel küzd immáron hatodik éve!

Sajnos 2013 szeptembere, azaz kétéves kora óta beteg. Első betegsége Whilms tumor volt, rosszindulatú vesedaganat, amit műtétekkel, kemoterápiákkal, és besugárzásokkal kezeltek. Természetesen nagyon nehéz időszak volt. Látni gyermekünk teljes leépülését, bízni a megfoghatatlanban, de optimistánként csak is a gyógyulásra gondolva. Gyermekünk erejével és szülői szeretetünkkel ez sikerült, a Whilms tumort legyőzte Níla. Azonban rengeteg káros mellékhatással küzdött tovább, ilyen volt pl. álmatlanság, depresszió, ingerültség, fáradékonyság, ízületi problémák, vizelettartási problémák, mivel az egy veséjét eltávolították.

Rövid "pihenést" követően, gyermekünk óvodai nagycsoportba járhatott, majd sikeres vizsgatétel után elkezdhette az általános iskola első évét. Nagyon boldogok voltunk. Azonban kéthónapnyi iskolába járás után, reggeli felkelésnél kiabálva, sírva ébredt fel. Sosem felejtjük el párommal, ahogyan keservesen üvöltött, teljes erejéből.  Tudtuk, hogy nem egy rossz álom, Níla deréktól lefelé hirtelen lebénult, nem tudott felkelni az ágyból, nagyon nagy fájdalmai voltak. Acut Limphoblastos Leukaemiát diagnosztizáltak, Philadelphia Positive-val, nagyon erős, mutálódott kromoszómájú leukémiával álltunk szemben. Számtalan, különböző erősségű kemoterápiás kezelés vette kezdetét azonnal és hatalmas volt az ijedség, mivel kislányunk a kezelésekre nem reagált. Majd közölték az orvosok, hogy egyetlen esélye az életben maradáshoz a csontvelő transzplantáció. Ehhez azonban, megfelelő mértékben reagálnia kellene a kezelésre. Teljes volt a káosz. Szülőként már az első betegségnél összeroppantunk, most pedig azt mondják nekünk, hogy ismét baj van. Nem földi embernek való, amikor egy kis ördög azt suttogja az ember fülébe, hogy anyaként és apaként kell eltemetni beteg gyermekünket... Mindennap igyekeztünk valami új játékot, rajzot, viccet, verset, mesét, beszélgetést kitalálni, hogy kislányunk ne hagyja el magát, hogy itt maradjunk velünk, és igen is önző módon kimondom, hogy Níla vigyázzon ránk! Természetesen mi is Ő RÁ! Egymásnak kellünk! Ez a család lényege.

Egyik nap csoda történt, reagált a kezelésre! Azonnal fel kellett mennünk Budapestre, ahol előkészítették a csontvelő transzplantációt! Nagy fájdalmak közepette, napi 24 órás morfium adagokkal: Níla sikeres átültetésen van túl. Jelenleg szervezete erősödésére és teljes felépülésére várunk. Van még előtte út, de ahogyan eddig is, úgy minden centimétert meg fog tenni, s ott leszünk mellette végig, hogy támogassuk és szeretetünkkel vigyázzunk rá. Jelenleg 8 éves lesz Níla, aki szívgyógyszereket szed. Látása, hallása kissé romlott. Van sok problémája, amit hosszú lenne végig írnom, de itt van, velünk van.

Szeretném arra kérni Önöket, legyenek szívesek amennyiben módjuk és lehetőségük van rá, hogy támogassák kislányunk gyógyulásához vezető útját! Sajnos nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk, az elmúlt évek teljesen ellehetetlenítettek bennünket, ugyanis a rengeteg utazás, gyógyszerek, higiénés körülmények biztosítása hatalmas összegeket emésztenek fel. Most ráadásul el kellett költöznünk, mert az albérletet eladták, amiben éltünk. Ahhoz, hogy találjunk egy másik ingatlant, nem csupán költöznünk kellett, hanem ismét „steril” körülményeket kell biztosítanunk a beteg kislányunknak.  Egy idős házat találtunk magunknak, amit saját kezűleg újítottunk fel. Legyen az festés, mázolás, javítás, fúrás, faragás. Ezek a költségek nem voltak betervezve, amúgy is nehéz pénzügyi helyzetünket tovább rontotta.

Hosszú évek után megrokkantunk anyagilag, ezért kérünk segítséget, amit előre is hálás szívvel köszönünk.

Níla nagyon szeret vlogolni, minden napjait követhetitek: Neela forever Smile :-)