Norbi kér segítséget

22%
Összesen: 110 584 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Norbi rosszindulatú lágyrészdaganattal küzd

Gyűjtés kódja: NORBI076 

Norbi tizenötéves, rosszindulatú lágyrész daganatos, azaz Rhabdomyosarcoma-ja van. 2021 júliusában fájlalta a lábát, ezért orvoshoz készülődtünk és ekkor vettük észre, hogy a lábszárán végig vér folyik. Azonnal a sebészetre küldték, majd tovább küldtek bennünket többször is, más intézményekbe, vízsérvre gondoltak elsőként. Augusztusra kaptunk az urólógiára időpontot, ahol szeptember 14-re kitűzték a műtét időpontját. A műtét előtt három nappal elöntötte a vér, azonnal mentő vitte a kórházba, ahol sürgősséggel meg is műtötték, viszont az orvosa műtét után közölte, hogy ez serdülőkori tumor, és nem vízsérv okozta a panaszokat. Sok vért kapott, műtét előtt és közben is. Majd megérkezett a szövettan eredménye két hét múlva, a mintában voltak rosszindulatú sejtek. Szeptember 15-én átkerültünk a gyermek onkológiára, ahol azóta kapja a kemoterápiás kezeléseket és volt daganat eltávolító műtéte is. A Rhabdomyosarcoma a harántcsíkolt izomsejtek eredetű daganata, rosszindulatú lágyrészdaganatok csoportjába tartozik, elég ritka az előfordulása.

Októberben a csontcintigráfia kimutatta, hogy a daganat áttétet képezett a gerincén. Decemberben három kezelési blokk után ez a daganat 4mm-re csökkent, viszont felfedezték, hogy a csípőjén is van áttét. Jelenleg is kezelései vannak, majd ezt még egy kemoterápiás blokk követi és utána kerül sor ellenőrző MR vizsgálatra és az eredmények bírtokában döntik el az orvosai, hogy van-e szüksége további kezelésekre.

Én Norbival vagyok a kórházban, nem tudok dolgozni, így 50 ezer forintot kapok, a férjem keresete minimálbér. Kertes házban lakunk. Norbi egyetlen gyermekünk, elvileg szeptemberben kezdte el a középiskolai tanulmányait, a betegsége miatt viszont nem járhat iskolába, sőt közösségbe sem. Miután szakmai gyakorlata is lenne, így az első évet mindenképpen ismételnie kell.

Nagyon bízunk benne, hogy mielőbb befejezheti a kezeléseket és élheti a kamaszok életét, járhat majd iskolába. Nagyon nehéz a helyzetünk, anyagilag és lelkileg is megvisel bennünket. Biztosítani kell Norbi számára a megfelelő higiénés körülményeket és étrendet, kizárólag egyénileg utaztatható, közösségbe nem mehet, ez jelentős pénzkiadással jár. Mi ehhez kérünk segítséget, és nagyon köszönjük mindenkinek, akinek módjában áll és támogat bennünket ebben a nehéz időszakban.

 

NORBI-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: NORBI076

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

NORBI gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor NORBI részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: K.NORBERT (NORBI076) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.