Olika segítséget kér

32%
Összesen: 161 607 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Egy ragyogó csillaggal ismét több van odaát, Isten magához ölelt téged, véget értek küzdelmeid.

A fény kihunyt, a földi léted véget ért, hiányozni fogsz örökké.

Erős voltál mindig, küldj ebből a láthatatlan erődből szeretteidnek,hogy túlélhessék a túlélhetetlent.


Legyen az álmod szép drága kicsi Angyal… Olika Isten veled… (2023.09.16.)

NEM HALTAM MEG
Nem, nem haltam meg.
Csak egy angyal csókolt meg.
A csókkal elrepültem.
Elvette terhem,
Szabad lettem.
Nem, nem haltam meg.
Attól, hogy nem látsz, még élek,
Csak már semmitől sem félek.
Keress meg szívedben,
ott hajózok ereidben.
Nem, nem szűntem meg.
Úgy biztos nem, ahogy gondolod.
Érzed ezt a finom őszi illatot?
Az ősz én vagyok.
Nem, nem tűntem el.
Ne halott emberként gondolj rám!
Csak nézz az égre fel,
Felvettem csillagruhám.
Nem, én nem haltam meg.
Csak már emlék vagyok.
Esténként a széllel keringőt táncolok.
Ablakodon holdfényként pihenek meg.
Nem, nem felejtelek el.
Árnyékként követlek napodban,
Visszatérek hozzád álmodban.
Leülök ágyad szélére,
Benézek a lelked mélyére.
Nem, nem hagytalak el.
A kis bizsergés én vagyok,
Arcodra mosolyt cirógatok.
Nem, nem mentem el.
Ott vagyok minden fában.
Szemedbe örömöt csaló
Minden pislantásban.
Nem, nem mentem el.
Maradok, míg akarod,
Füledbe szeretetet suttogok,
Míg elhiszed nekem,
Hogy a mindenségben én veled egy vagyok. (Gyenge Ildikó)

 

Olika leukémiás

Egy az egymillióhoz az esélye, hogy egy családon belül mindkét gyermek rosszindulatú megbetegedésben szenvedjen. Nálunk megtörtént. Olyan, mint egy rossz álom, de sajnos valóság. Végig fogjuk csinálni és győzni fogunk, de nehéz időszak áll előttünk.

A mi történetünk hat évvel ezelőtt kezdődött. Első gyermekünk Danika koraszülött babaként érkezett, a máján daganat volt, amiről egy éves korára kiderült, hogy rosszindulatú. Hepatoblastoma volt a diagnózisa, kemoterápiák sorozata után sikeres daganateltávolító műtéttel folytatódott a kezelése. Nagyon nehéz időszak volt ez az életünkben, férjem elveszítette a munkahelyét, lelkileg és anyagilag is a padlóra kerültünk. Történetét  itt olvashatjátok.

Fejlesztésekre hordtuk a gyermekünket és most 2023 szeptemberében első osztályos lett. Örököltem egy családi házat, megszületett a második gyermekünk Olika, letelt a gyesem, féléve fodrászkodom, így most elveszítettem a vendégkörömet is.

Ekkor a sors kegyetlenül megismételte önmagát. Olika lábfájásra panaszkodott még júliusban, mandulagyulladása is volt, viszont csontfájdalmai is lettek, melyek nem múltak el. Már kórházban is feküdtünk és a kezdetektől féltem, hogy komoly gondjai vannak. Ezzel minden szülő így van, akinek a gyermeke megjárta az onkológiát és ott sok mindent megélt és látott. A vérképe is aggodalomra adott okot, majd kérésemre csontvelővizsgálatot végeztek, és 14,7% volt a csontvelőben a rossz sejtek aránya. Ettől rettegtem az első pillanattól kezdve. Azonnal átvittek bennünket a haematológiára, a diagnózis: acut limphoid leukaemia, azaz ALL. A következő csontvelővizsgálatnál 63,7% volt a leukémiás sejtek aránya.

Egy az egymillióhoz az esélye, hogy egy családon belül mindkét gyermek rosszindulatú megbetegedésben szenvedjen. Most várjuk a genetikai vizsgálat eredményét. Hathónapos kórházi, kemoterápiás kezelés vár Olikára, majd azt követi az utókezelés a második év végéig. Jelenleg ennyit tudunk. Már el is kezdődött, kapja steroidot és mellette szinte minden nap vannak kemoterápiás kezelései. Aftás a szája, gyakoriak a hányások, a kedvtelenség. A férjem munkahelye a napokban becsődölt, ő álláskeresővé vált. Én a kórházban vagyok Olikával, nem tudok dolgozni. A GYOD-ot, mint a legtöbb daganatos, leukémiás gyermek szülője én sem kaptam meg, sőt az ápolási díjat sem, csupán gyesre vagyok jogosult, amit most intézek. Összes jövedelmünk jelenleg a két gyermekre járó családi pótlék és a gyesem Danika után, és majd Olikára is azt fogok kapni. A férjem kőműves, festő, hőszigetelő munkát keres, olyat, ami mellett el tudja látni Danikát és időnként tud jönni látogatni bennünket.

Minden összeomlott köröttünk. Tesszük a dolgunkat a férjemmel, de lelkileg és anyagilag teljesen a padlóra kerültünk. Olika legyengült immunrendszere miatt ki kell alakítanunk otthon is a megfelelő higiénés körülményeket, vagy ahogyan a köznyelven hívják a „sterilszobát”, tisztító festést végezni a házban. Kizárólag frissen főzött ételeket ehet, és sajnos a steroidok és a kemók elveszik az étvágyát, megváltoztatják az ízérzékelését, boldogok vagyunk, ha van kívánsága, hogy mit szeretne enni. ha otthon leszünk terápiás szüneten mindent fertőtleníteni kell, egyénileg utaztatható, közösségbe nem mehet, látogatókat nem fogadhatunk. Szeretnénk Olikának mindent megadni, de sajnos anyagilag ezt nem engedhetjük meg magunknak.

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki segít nekünk.