Péter segítséget kér

7%
Összesen: 74 300 Ft 1 000 000 FtCampaign has ended

Péternek mielodiszpláziás szindrómája van, csontvelő átültetésre vár

Gyűjtés kódja: PÉTER091 

Nyolc éve egyedül nevelem a két gyermekem, mert édesanyjuk elhagyott bennünket, azóta alig látogatja őket és nevelésükhöz sem járul hozzá. Peti nyolc éves korában kezdett el megismerkedni a labdarúgással, három éven át a Sárospataki TC csapatának edzésein, mérkőzésein vett részt, az idén igazolt át a Sárospataki Utánpótlás-nevelő Sportiskolába, jelenleg viszont a csontvelő transzplantációjára készülnek az orvosai.

Petinek az iskola kezdése magas lázzal indult, így évnyitó helyett orvoshoz mentünk. Kapott antibiotikumot, hányáscsillapítót, egy hét alatt a tünetek megszűntek, viszont erőtlen lett, és nagyon sápadt. Sürgősségi labort kért az orvosa látva az állapotát, aminek az eredményei nagyon rosszak lettek, azonnal a miskolci Gyek-be kellett vinnünk. Kapott vért, és a csontvelőmintavétel eredménye is nagyon rossz volt. Nem működött a csontvelője, vírus vagy baktérium fertőzés okozta mielodiszpláziás szindrómája van. A mielodiszpláziás szindróma (MDS) egy gyűjtőfogalom: olyan betegségek tartoznak ide, melyekben valamilyen okból kifolyólag nem képződik elegendő egészséges vörösvérsejt a szervezetben. Egy idő után az éretlen, és rendellenes vérsejtek száma meghaladja az egészséges vérsejtek számát, mely különböző problémákhoz vezet, mint például a vérszegénység, fertőzések és gyakori vérzések, valamint leukémia alakulhat ki. Emiatt Péternek idegen donoros csontvelőtranszplantációra van szüksége.

Miután én vagyok az egyedüli családfenntartó és Petinek a nővére is csak tizenhárom éves, így nekem dolgoznom kell, hogy meg tudjunk élni, és ellátni a testvérét. Amikor tudok utazok Petihez a kórházba. Már a rendszeres kórházlátogatások is nagyon megterhelik a családi költségvetést, viszont nekünk fel kell készülni a csontvelő átültetés utáni időszakra, ki kell alakítani az úgynevezett „sterilszobát” Petike számára. A transzplantáció idején valószínűleg nem fogok tudni dolgozni. Jó lenne ott lenni a fiam mellett, hogy lelkileg is tudjam támogatni, vagy legalább gyakran látogatni őt! Traszplantáció után hat hónapig a „steril szobája” lesz a birodalma, közösségbe nem mehet és nem látogatható. Csak frissen főzött ételeket ehet,  és a szobáját naponta kell majd fertőtleníteni és gyakran kell majd visszajárni a kontrollokra a kórházba, de csak egyénileg lesz utaztatható.

Jelenleg egyszobás önkormányzati lakásban élünk, így ott nem tudjuk a Peti számára megfelelő higiénés követelményeket kialakítani. Városunk lakói összefogtak, hogy segítsenek a lakhatásunkat megoldani, mivel önerőből én nem tudom.

Ahhoz kérek támogatást, hogy biztosítani tudjam Petinek a megfelelő életkörülményeket, amelyek a csontvelőtranszplantáció miatt szükségesek számára. Mindent támogatást hálás szívvel köszönünk.

PÉTER-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: PÉTER091

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

PÉTER gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor PÉTER részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: R. PÉTER (PÉTER091) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.