Rami segítséget kér

4%
Összesen: 20 000 Ft 500 000 Ft525 Days Left

Rami rosszindulatú nyirokcsomó daganattal küzd

Gyűjtés kódja: RAMI122

Három gyermekes édesanya vagyok, 11-12-13 évesek a gyermekeim. A legfiatalabb, Ramóna 2024 tavaszától nyirokcsomó daganattal küzd. A nyaka baloldalán, 2024 februárjában 4-5 centisre nőtt egy nyirokcsomó. Elsőként antibiotikumos kezelést kapott rá, de miután nem használt, sort került röntgenre és ultrahangra, majd sebészeti mintavételre március 15-én. Megtörtént a szövettani vizsgálat, ami lesújtó eredményt hozott két hét múlva: Hodgkin Lymphoma kevert szövettani variánssal.

Azonnal elkezdődött a kezelése, mely 5 alkalomból álló blokkok sorozata, ilyenkor én is a kórházban tartózkodom Ramónával. Nehezen viseli a szervezete a kezeléseket, hol antibiotikumos kezelésre van szüksége, hol folyadékpótlást kap, vagy gombás lesz a szája. Így általában két hetet tartózkodunk a kórházban egy-egy kezelés alkalmával. Jelenleg a harmadik kemoterápiás blokk zajlik. Az ötödik blokk után PET CT következik és ellenőrző vizsgálatok, és ezek eredményei alapján döntenek a további kezelések folytatásáról az orvosai.

Sem a férjem, sem az én munkahelyem nem tolerálta a táppénzes állományt, így mindketten munkanélkülivé váltunk. Én is utólag tudtam meg, hogy egy évig jogosult lettem volna rá. Férjemnek kellett a két nagyobb gyermekünkre vigyázni, ezt 12 órás műszakok mellett nem tudta megoldani. A nagyszülői segítség sem megoldott, Ramóna nagymamáját májusban veszítettük el, rosszindulatú daganatos beteg volt. Sajnos, a GYOD-ot sem kaptam meg, annak ellenére, hogy a háziorvos jogosnak ítélte, felülbírálatnál elutasították, mondván nem béna, tud járni. Holott kislányunk rosszindulatú megbetegedéssel küzd, iskolába nem járhat, közösségbe nem mehet, elég szigorú higiénés feltételeket kell biztosítani számára, illetve megfelelő étrendet és jelenleg az életéért küzd, hogy újból egészséges legyen!  Sok szülőnek utasítják el a gyermekek otthongondozási díját. Hogy a jóval kisebb összegű ápolási díjat megkapom-e, kétséges.

Családi házunk háromszobás, komfortos, kályhákkal fűtünk. Szükség van a megfelelő higiénés körülmények kialakítására, tisztító festésre. Sokba kerül a kórházi benntartózkodásunk is, hiszen ilyenkor a szülő mindent meg szeretne adni a gyermekének, hogy egyen-igyon, jobb kedve legyen. A steroidok miatt több, mint 10 kilót hízott három hónap alatt Ramóna, így a teljes ruhatárát ki kell cserélnünk. Ráadásul anyagi helyzetünk is kétségbeejtő, miután hamarosan lejár a háromhónap álláskeresési járadék.

Kérjük, akinek módjában támogassa családunkat, melyet hálásan köszönünk előre is.

RAMI-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: RAMI122

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

RAMI gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor RAMI részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás: A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: CS. RAMÓNA (RAMI122) célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.