Ramóna segítséget kér

28%
Összesen: 141 715 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Ramóna leukémiás

Gyűjtés kódja: RAMÓNA071 

Kislányom, Ramóna sántítása miatt 2021 áprilisától több orvosnál voltunk. Először sántított, aztán a lábait befelé fordította, végül már menni sem bírt. Augusztusban a debreceni Klinika sürgősségi részlegére kerültünk, ahol egy nagyon kedves és segítőkész doktornéni már haza sem engedett bennünket, hanem felkísért az osztályra és kért egy teljes vérképet. Az eredmény hamar készen lett, és a meglehetősen rossz lett, mert a hemoglobin és trombocita szint is nagyon alacsony volt. Emiatt a sürgősségiről az intenzív osztályra került Ramóna, kapott vért és trombocitát és másnap megtörtént a csontvelő vizsgálata. Ezután tudtuk meg a sokkoló diagnózist, akut limfoid leukémiás a kislányom. Volt gerincfolyadék vétel is, azaz lumbálás, az szerencsére jó lett. Ezeknek az eredményeknek a bírtokában orvosai elmondták, hogy a kórházi kemoterápiás kezelések várhatóan hat hónapig tartanak, és azt követi majd a fenntartó kezelése másfél éven át, ami valószínűleg négy lumbális kezelésből fog állni, és naponta kell citosztatikumokat szednie. Ha pedig letelik a két év felszabadítják a kezelések alól, ha pedig a kezelések kezdetétől számított hét év is letelik, akkor gyógyultnak minősítik.


A férjem dolgozik, ő az egyedüli kereső a családban, de lényegesebben kevesebb a jövedelme, mivel sokat ingázunk a kórház és lakóhelyünk között, és emiatt ilyenkor nem tud bemenni a munkahelyére. Ramóna nyolcéves nővérét is ő látja el, mivel én a kórházban vagyok Ramóna mellett. A helyzetünket nehezíti, hogy csak magunkra számíthatunk, nincs segítségünk. A férjem nevelőszülőknél, én pedig 14 éves koromtól lakásotthonban nevelkedtem. Van egy kertes kis családi házunk, ahol jelenleg fatüzeléssel fűtünk, mindenképpen be kell vezetnünk a gázt és kialakítani a központi fűtést.

Nekünk a Ramóna számára fontos és megfelelő higiénés körülmények kialakításhoz van szükségünk segítségre, biztosítanunk kell számára az úgynevezett „steril szobát”, amit önerőből nem vagyunk képesek megoldani, valamint biztosítanunk számára a megfelelő étrendet is.
Minden segítséget előre is hálás szívvel köszönünk.

 

RAMÓNÁT-t támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: RAMÓNA071

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben (postán,más bankban), ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

RAMÓNA gyógyulásának támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor RAMÓNA részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). Az Alapítvány a számlájára beérkezett teljes összeget tovább utalja a család számlájára, azt semmiféle kezelési vagy egyéb költség nem terheli, ezeket az Alapítvány fedezi.

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: S.RAMÓNA NORINA célzott támogatása, és a teljes nevét, amit előzetes egyeztetéskor megadunk.