Váltsunk valóra közösen egy álmot

17%
Összesen: 252 000 Ft 1 500 000 Ft16872 Days Left

VÁLTSUNK VALÓRA KÖZÖSEN EGY ÁLMOT!

Gyűjtés kódja: ALAPÍTVÁNY

MEGVALÓSULÓBAN VAN AZ ÁLMUNK!

Legnagyobb vágyunk, tervünk évek óta, rekreációs pihenőház működtetése, ahol művészetterápia, élményterápia és fejlesztő programok segítenék a hosszadalmas kórházi kezelésen átesett gyermekek és családjuk visszailleszkedését a hétköznapi életbe, illetve a kezelések ideje alatt széthullott családok egymásra találását. Megfelelő tapasztalatokkal és szakmaisággal rendelkezünk, 12 éve aktívan üdültetünk, élmény és művészetterápiás, családos üdültetési programjainkon 3000 fő vett részt 22 alkalommal Sárospatakon és Zamárdiban. Minden rendezvényünkre óriási érdeklődés és túljelentkezés jellemző. Programjainkat saját csapatunkkal biztosítjuk, érintett szülők, fiatalok és az alapítványunk tagjai által.

Vásároltunk egy ingatlant, a ház alapterülete: 280 m² (ebből 26 m² terasz) , a telek 4040 m², melléképületek 60 m². Közelében két kisváros van, Sárospatak és Sátoraljaújhely. Csendes, Bodrog-parti kis faluban található. A környék tele turisztikai attrakciókkal, így az aktív és passzív pihenés lehetősége is adott. Az épület 5 cm hőszigetelt tégla falazatú, monolit vasbetonfödémes, műanyag nyílászáróval felszerelt, cserép fedéses, mely szerkezetkésznek minősül, mivel rengeteg a hiányossága. 4,5 szobás (a félszoba ablak nélküli gardrób), van 2 fürdő és 2 WC, 2 nappali, 1 étkező, 1 konyha, 1 kamra, 2 terasz. Az ingatlan teljes felújításra szorul. Gázóra, kazán, bojler leszerelve, a szerelvények hiányoznak, a fűtés üzemképtelen, meleg víz nincsen, az épületgépészet és a padlófűtés használhatatlan. Elsőként a felújítás következik, utána a berendezés és felszerelés.

Az ingatlan felújításhoz, berendezéséhez, felszereléshez kérünk segítséget, jövőre már üdültetni szeretnénk, nagyon várja minden támogatottunk!

Előzetes felmérések szerint szükséges felújítások:

 • az épület teljes villamossági felújítása, érintésvédelemnek megfelelően,
 • vízvezeték rendszer átvizsgálása,
 • a központi fűtés rendszer kialakítása,
 • gázóra,
 • meleg víz biztosítása,
 • hiányzó a beltéri ajtók pótlása (10 db),
 • 3 melléképület tetőzet csere, ajtók beépítése,
 • 2 fürdőszoba és WC helyiség kialakítása (2 van)
 • 4 fürdő és WC teljes felszerelése (kád vagy zuhanyzó, csaptelepek, padlóburkolás),
 • 3,5 szoba burkolása, 
 • valamennyi helyiség festése,
 • mennyezeti gipszkarton javítása és pótlása,
 • filagória és kerti sütési-főzési lehetőség kialakítása,
 • játszótér kialakítása,
 • parkosítás,
 • kerítés,
 • riasztórendszer,
 • Megfelelés: “173/2003. (X. 28.) Korm. rendelet a nem üzleti célú közösségi, szabadidős szálláshely-szolgáltatásról” jogszabályban foglaltaknak 

Ennek az álomnak a megvalósításhoz kérünk segítséget, legyetek velünk együtt Mosolyvarázslók és kérjük, támogassátok projektünket!

Alapítványunk közhasznú szervezetként társas vállalkozások számára adóigazolás kiállítására  jogosult, a támogatás összege költségként elszámolható és az adózás előtti pozitív eredmény a támogatás összegének 20%-ával csökkenthető.

Személyi jövedelemadó 1% -ot is fogadunk: 18418299-1-05.

Munkánkról tájékozódni lehet közösségi oldalunkon: https://www.facebook.com/Kosztyusok/.

Videó rólunk: ITT

AZ ALAPÍTVÁNYT támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20006802-00000000 (OTP Bank)

IBAN: HU51 1173 4138 2000 6802 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: ALAPÍTVÁNY

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben, ez egy weboldal és nem bank. 

A BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

Az Alapítvány támogatásához várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor a Kosztyu Ádám Alapítvány részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma). 

A támogatás menete:

11734138-20006802-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: Alapítvány támogatása.