Renike segítségre vár

763%
Összesen: 3 816 000 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Renike agydaganattal küzd

2020.01.01. Frissítés: Renikéék balesetet szenvedtek, szerencsére senkinek nem lett semmi baja, az autójuk viszont totálkáros lett. Így nagy gondot okoz, hogyan vigye az anyukája kórházba kontrollokra, mivel csak egyénileg utaztatható. Kérjük, aki tud, segítse őket, hogy a kárrendezés után tudjanak egy használható autót vásárolni, mert létszükséglet számukra. A Csodacsoport gyűjtést indított Renike részére 2020. februárjában, hogy autót tudjanak vásárolni. Renike befejezte az aktív kezeléseket, az ellenőrző vizsgálatai tavasszal kezdődnek. 

 

Renikének 316.000,-Ft gyűlt össze az adománybankos gyűjtésben.

2018. április elején 9 éves kislányom fejfájásra, hányingerre, gyengeségre panaszkodott. Azonnal orvoshoz mentünk, mert Renike imád iskolába járni, kitűnő tanuló. Tudtam, hogy valami gond van, nem csupán iskolakerülési próbálkozás. Orvosunk röntgenre küldött, de az nem mutatott semmi elváltozást, így laborvizsgálatok következtek majd a szemészeti vizsgálat. A szemész orvos azonnal észrevette a szemén, hogy nagy a gond. Továbbutalt a Klinikára, ahol az MR vizsgálat kiderítette, hogy medulloblastomája van. Április 12-én megműtötték, az agytörzsénél helyezkedett el egy 3,8 mm-es daganat, amit sikerült teljesen eltávolítani. Április 23-tól kemoterápiás kezeléseket kap és már 30 sugárkezelésen is túl vagyunk. Várhatóan 63 hétig tart a kezelése, ami az utókezeléssel együtt összesen 102 hét. Elvileg egy hét kezelést követ majd három hét szünet, hogy a kemoterápiák mellékhatásaiból képes legyen a szervezete regenerálódni. Jelenleg tüdőgyulladása van, az intenzív osztályon voltunk napokig.

Renikén kívül van egy 6 éves kisfiam és 13 éves a nagyobbik lányom, háromgyermekes egyedülálló anyuka vagyok. Férjemmel évek óta külön élünk. Albérletben lakunk, de nyár végén kapunk a városunk önkormányzatától 4 évre egy bérlakást, ami óriási segítség lesz számunkra. Amikor kórházban tartózkodom Renikével, a másik két gyermekem az édesapjukkal van, terápiás szünetekben pedig velem, most másképp nem tudom megoldani.

Jelenlegi anyagi helyzetünk rossz, gyesen vagyok, ezen kívül, a családi pótlék a bevételünk, dolgozni nem tudok, Renike mellett vagyok éjjel-nappal. Ha megkapjuk az önkormányzati lakást, úgy kell kialakítanunk, hogy kislányom számára megfelelő legyen.

Renikének nagyon hiányzik az iskola, a barátai, mazsorettezik, ezek most nem elérhetők a számára, emellett a kezelések, a műtét, a kórházi benntartózkodás iszonyúan megviseli lelkileg. Nagy küzdelem és harc áll előtte és előttünk. Anyagi téren sem könnyű a helyzetünk, a mindennapi megélhetésünkhöz kérek segítséget, hogy mindent meg tudjak adni kislányomnak, ami a gyógyulását elősegíti, illetve leendő új otthonunk kialakítása is vár még ránk. Kérjük, akinek módjában áll, segítsen nekünk, melyet előre is nagyon köszönünk.