Rikó segítségre vár

17%
Összesen: 86 045 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Rikó leukémiás

 

Rikó februárban lett három éves és ezzel egy időben ment óvodába. Egy hónap óvodába járás után nagyon csúnya, száraz köhögés jelentkezett nála, amit a házi orvosunk torokvírus fertőzésnek vélt.  Ezzel kezdődött el a mi rémálmunk. Négy napig szűnni nem akaró láza volt, ezért bevittük a gyermekorvosi ügyeletre, ahonnan azonnal a helyi kórház gyermekosztályára küldtek bennünket, majd a rossz vérképe miatt továbbirányították a gyermekkórházba.  Alapos kivizsgálás és csontvelőmintavétel után kiderült, hogy leukémiája van. Március 12-től tart a kemoterápiás kezelése, folyamatosan a kórházban vagyunk, még az első terápiás szünetet sem tölthettük otthon, mert iszonyatosan megviselik a kezelések. Súlyos hasmenéssel, gombás és bakteriális fertőzéssel küzd, nincs étvágya, nagyon legyengült, kedvetlen, kap vérkészítményt, különféle infúziókat a kezelésen kívül, hogy rendeződjön az állapota.

A sok rossz hír után végre jó híreket is kaptunk, az eddigi kezelésekre jól reagál a szervezete, így nagy valószínűséggel nincs szüksége csontvelő transzplantációra. A kezelése elvileg hat hónap kórházi kemoterápiás kezelés, majd azt követi a másféléves utókezelés, rendszeres kontrollvizsgálatokkal. Már előre látjuk, hogy hat hónapnál több időt fogunk kórházban tölteni. Én folyamatosan mellette vagyok, édesapja rendszeresen látogatja. Jelenleg ő a családunkban az egyetlen kereső.

Jelenleg a szakdolgozatomat írom, vagyis írnám, mert jelenlegi pszichés állapotom mellett képtelen vagyok rá, így az államvizsgámat is el kell halasztanom, germanisztika szakos vagyok az Eszterházy Károly Egyetem alapszakán.  Passziváltattam a félévemet, ezzel megszűnt a hallgatói gyedem is, nem kapok semmiféle ellátást. Most intézem, azaz intézném, hogy kapjak ellátást, csak nem hagyhatom a kisfiam magára. Most minden olyan kesze-kusza köröttünk, annyi hivatalos elintéznivaló van, magasabb összegű családi pótlék, közgyógy ellátás igénylése és az ember tehetetlen, ha a gyermeke súlyos betegséggel küzd, óvja, félti, mellette akar lenni minden pillanatban.

Szülőkkel élünk, Rikó az egyetlen gyermekünk. Mindenképpen fontos, hogy kialakítsuk otthonunkban a számára megfelelő higiénés körülményeket, mindent biztosítsunk számára, ami fontos a gyógyulásához. Ehhez kérünk segítséget, amit nagyon köszönünk.