Rikó segítségre vár

17%
Összesen: 86 045 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Rikó leukémiás

Gyűjtés kódja: RIKO030

Rikó februárban lett három éves és ezzel egy időben ment óvodába. Egy hónap óvodába járás után nagyon csúnya, száraz köhögés jelentkezett nála, amit a házi orvosunk torokvírus fertőzésnek vélt.  Ezzel kezdődött el a mi rémálmunk. Négy napig szűnni nem akaró láza volt, ezért bevittük a gyermekorvosi ügyeletre, ahonnan azonnal a helyi kórház gyermekosztályára küldtek bennünket, majd a rossz vérképe miatt továbbirányították a gyermekkórházba.  Alapos kivizsgálás és csontvelőmintavétel után kiderült, hogy leukémiája van. Március 12-től tart a kemoterápiás kezelése, folyamatosan a kórházban vagyunk, még az első terápiás szünetet sem tölthettük otthon, mert iszonyatosan megviselik a kezelések. Súlyos hasmenéssel, gombás és bakteriális fertőzéssel küzd, nincs étvágya, nagyon legyengült, kedvetlen, kap vérkészítményt, különféle infúziókat a kezelésen kívül, hogy rendeződjön az állapota.

A sok rossz hír után végre jó híreket is kaptunk, az eddigi kezelésekre jól reagál a szervezete, így nagy valószínűséggel nincs szüksége csontvelő transzplantációra. A kezelése elvileg hat hónap kórházi kemoterápiás kezelés, majd azt követi a másféléves utókezelés, rendszeres kontrollvizsgálatokkal. Már előre látjuk, hogy hat hónapnál több időt fogunk kórházban tölteni. Én folyamatosan mellette vagyok, édesapja rendszeresen látogatja. Jelenleg ő a családunkban az egyetlen kereső.

Jelenleg a szakdolgozatomat írom, vagyis írnám, mert jelenlegi pszichés állapotom mellett képtelen vagyok rá, így az államvizsgámat is el kell halasztanom, germanisztika szakos vagyok az Eszterházy Károly Egyetem alapszakán.  Passziváltattam a félévemet, ezzel megszűnt a hallgatói gyedem is, nem kapok semmiféle ellátást. Most intézem, azaz intézném, hogy kapjak ellátást, csak nem hagyhatom a kisfiam magára. Most minden olyan kesze-kusza köröttünk, annyi hivatalos elintéznivaló van, magasabb összegű családi pótlék, közgyógy ellátás igénylése és az ember tehetetlen, ha a gyermeke súlyos betegséggel küzd, óvja, félti, mellette akar lenni minden pillanatban.

Szülőkkel élünk, Rikó az egyetlen gyermekünk. Mindenképpen fontos, hogy kialakítsuk otthonunkban a számára megfelelő higiénés körülményeket, mindent biztosítsunk számára, ami fontos a gyógyulásához. Ehhez kérünk segítséget, amit nagyon köszönünk.

 

Rikót támogatni lehet:

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény:RIKO030

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a  gombot a fénykép alatt, jobb oldalon, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon, a BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: RIKO030 GYŰJTÉSE

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkattájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

PayPal támogatás