Rita Burkitt limfómás

14%
Összesen: 70 072 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Rita Burkitt limfómás

Tavaly, azaz 2017 májusától jártunk orvoshoz Rituval, mert volt a nyakán egy megnagyobbodott nyirokcsomó. A mandulájára vagy a fogára tippeltek az orvosok, hogy az okozza a megnagyobbodást. Jártunk szájsebészetre, ott mindent jónak találtak, közben kórházban is voltunk.  Nem mi voltunk tétlenek, jeleztük a problémákat, amelyek állandósultak. Orvostól orvosig jártunk, nem volt meg az oka a panaszoknak mégsem. 2018. márciusra kaptunk időpontot a sebészetre, március 26-án megműtötték, akkor úgy vélték, hogy ez nem daganat, továbbküldték szövettani vizsgálatra. Három nap múlva jöhettünk haza, itthon nagyon rosszul lett Ritu, bekerült a kórházba. Két napon keresztül hányt, a hasi panaszait arra fogták, hogy magas a testsúlya és ez okozza a gondjait, nem hitték el, hogy pokoli fájdalmai vannak. Április 2-án átküldték a klinikára, ahol este megműtötték, kiderült, hogy bélcsavarodása volt, amit a daganat okozott. Innentől az orvosok sürgették a szövettani vizsgálatot, pár nap múlva meg is lett az eredménye: Burkitt lymphoma. Ez egy gyorsan növekvő, B-sejt eredetű non-Hodgkin limfóma fajta. Azonnal megkezdődött a kemoterápiás kezelése a gyermekonkológián, végig benn voltam vele a kórházban, nagyon nehéz hónapokat éltünk meg.

Az elmúlt időszak megviselt bennünket, elsősorban lelkileg, a sok bizonytalanság, mely hosszú hónapokig tartott, aztán a lesújtó diagnózis és végül anyagilag is megrokkantunk. Az ultrahang még mindig mutatja Ritu nyakában a daganatot. Először arról volt szó, hogy szeptember 18-án megműtik és kap utána gyógyszeres citosztatikumokat. Ezt a műtéti időpontot lemondták várva, hogy hasson a sok kemoterápia, és most várjuk az új időpontot.

Van egy régi kicsi parasztházunk, mely kétszobás, hitelünk is van jó sok. Párommal közös a hét éves kisfiunk, négytagú a családunk.

Jelenleg várjuk az új műtéti időpontot, azért van szükségünk segítségre, hogy legyen mihez nyúlnunk, ha sor kerül a műtétre, mert nagyon kinullázódtunk az elmúlt másfél évben pénz terén. Ehhez kérünk segítséget, melyet előre is nagyon köszönünk mindenkinek.