Rita Burkitt limfómás

14%
Összesen: 70 072 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Rita Burkitt limfómás

Tavaly, azaz 2017 májusától jártunk orvoshoz Rituval, mert volt a nyakán egy megnagyobbodott nyirokcsomó. A mandulájára vagy a fogára tippeltek az orvosok, hogy az okozza a megnagyobbodást. Jártunk szájsebészetre, ott mindent jónak találtak, közben kórházban is voltunk.  Nem mi voltunk tétlenek, jeleztük a problémákat, amelyek állandósultak. Orvostól orvosig jártunk, nem volt meg az oka a panaszoknak mégsem. 2018. márciusra kaptunk időpontot a sebészetre, március 26-án megműtötték, akkor úgy vélték, hogy ez nem daganat, továbbküldték szövettani vizsgálatra. Három nap múlva jöhettünk haza, itthon nagyon rosszul lett Ritu, bekerült a kórházba. Két napon keresztül hányt, a hasi panaszait arra fogták, hogy magas a testsúlya és ez okozza a gondjait, nem hitték el, hogy pokoli fájdalmai vannak. Április 2-án átküldték a klinikára, ahol este megműtötték, kiderült, hogy bélcsavarodása volt, amit a daganat okozott. Innentől az orvosok sürgették a szövettani vizsgálatot, pár nap múlva meg is lett az eredménye: Burkitt lymphoma. Ez egy gyorsan növekvő, B-sejt eredetű non-Hodgkin limfóma fajta. Azonnal megkezdődött a kemoterápiás kezelése a gyermekonkológián, végig benn voltam vele a kórházban, nagyon nehéz hónapokat éltünk meg.

Az elmúlt időszak megviselt bennünket, elsősorban lelkileg, a sok bizonytalanság, mely hosszú hónapokig tartott, aztán a lesújtó diagnózis és végül anyagilag is megrokkantunk. Az ultrahang még mindig mutatja Ritu nyakában a daganatot. Először arról volt szó, hogy szeptember 18-án megműtik és kap utána gyógyszeres citosztatikumokat. Ezt a műtéti időpontot lemondták várva, hogy hasson a sok kemoterápia, és most várjuk az új időpontot.

Van egy régi kicsi parasztházunk, mely kétszobás, hitelünk is van jó sok. Párommal közös a hét éves kisfiunk, négytagú a családunk.

Jelenleg várjuk az új műtéti időpontot, azért van szükségünk segítségre, hogy legyen mihez nyúlnunk, ha sor kerül a műtétre, mert nagyon kinullázódtunk az elmúlt másfél évben pénz terén. Ehhez kérünk segítséget, melyet előre is nagyon köszönünk mindenkinek.

Ritát támogatni lehet:

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: Rita023

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a  gombot a fénykép alatt, jobb oldalon, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon, aBLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható link: Rita023 gyűjtése

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

 

PayPal támogatás