Sanyi segítségre vár

15%
Összesen: 73 650 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Sanyika neuroblasztómás

Sanyika betegsége pokoli hasfájással kezdődött, nagyon megrémültünk, azonnal rohantunk vele az orvoshoz, aki kórházba küldött bennünket. Ott többféle vizsgálatot elvégeztek és a hasi ultrahang megmutatta, hogy nagy a baj, így mentő vitt bennünket tovább a gyermekonkológiára.  2018. 07.27-én elkezdődött a teljes körű vizsgálata kisfiunknak, kiderült, hogy a betegsége IV. stádiumú neuroblastoma. Az elsődleges daganat a bal mellékveséből indul ki, beszövi az ereket, így eddig nem volt operálható. Volt csontvelővizsgálata is, ami csontvelői érintettséget, és MBIG scintigráfiás vizsgálata, amely áttéteket mutatott ki. Folyamatosan kapja a kemoterápiás kezeléseket, az a cél, hogy csökkenjen a daganat mérete, hozzáférhető legyen.  Decemberre tervezik a daganateltávolító műtétet, valamennyi részét el fogják távolítani mindenképpen, az lenne az ideális, ha sikerülne a teljes tumort kioperálni.  Volt már intenzív osztályon, volt járóképtelen is, kapott vérkészítményeket, megviseli a betegség és a kezelések a szervezetét. Januárra tervezik orvosai Sanyika csontvelőtranszplantációját, amely saját donoros lesz, tehát a saját, megtisztított, véréből gyűjtött őssejtjeit fogja visszakapni.

Folyamatosan vele vagyok a kórházban, a férjem dolgozik és munka után a másik két gyermekünkkel van otthon, akik kilenc és kétévesek. Édesanyám is besegít, másképp nem tudnánk megoldani, mert a férjem keresetére nagy szükségünk van. Családi házunk két szoba nappalis, gázfűtéses. Jelenleg van gáztartozásunk, mert az utóbbi hónapok anyagilag is megterhelőek voltak számunkra, azon kívül, hogy lelkileg is megviseltek vagyunk.

A csontvelőtranszplantáció után szüksége lesz kisfiunknak saját szobára és hat hónapra eléggé szigorú higiénés feltételeket kell megteremtenünk. Így a gyerekszoba egyedül a Sanyikáé lesz, melyet fel kell újítanunk teljesen. Mi ehhez kérünk segítséget, melyet nagyon köszönünk.

Friss információk 2019.03.12-én: 

Sanyika 2019. február 20-án ment be a csontvelőtranszplantációs boxba. A kondicionáló kezeléssel elpusztították a saját csontvelőjét, majd a nyolcadik napon megkapta az előzőleg levett, megtisztított, saját őssejtjeit. Sanyikának autológ, azaz saját donoros csontvelőátültetése volt. Már elkezdődött a tapadás, kettőezres fehérvérsejt számnál kinyílt a boksz ajtó. Azóta kapott vért, trombocitát. Az evés-ivás gondot okoz, gombás a szája, mert nem volt sejtszáma, de az is gyógyulgat lassan és a fehérvérsejt száma is szépen emelkedik.