Sanyi segítségre vár

15%
Összesen: 73 650 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Sanyika neuroblasztómás

Sanyika betegsége pokoli hasfájással kezdődött, nagyon megrémültünk, azonnal rohantunk vele az orvoshoz, aki kórházba küldött bennünket. Ott többféle vizsgálatot elvégeztek és a hasi ultrahang megmutatta, hogy nagy a baj, így mentő vitt bennünket tovább a gyermekonkológiára.  2018. 07.27-én elkezdődött a teljes körű vizsgálata kisfiunknak, kiderült, hogy a betegsége IV. stádiumú neuroblastoma. Az elsődleges daganat a bal mellékveséből indul ki, beszövi az ereket, így eddig nem volt operálható. Volt csontvelővizsgálata is, ami csontvelői érintettséget, és MBIG scintigráfiás vizsgálata, amely áttéteket mutatott ki. Folyamatosan kapja a kemoterápiás kezeléseket, az a cél, hogy csökkenjen a daganat mérete, hozzáférhető legyen.  Decemberre tervezik a daganateltávolító műtétet, valamennyi részét el fogják távolítani mindenképpen, az lenne az ideális, ha sikerülne a teljes tumort kioperálni.  Volt már intenzív osztályon, volt járóképtelen is, kapott vérkészítményeket, megviseli a betegség és a kezelések a szervezetét. Januárra tervezik orvosai Sanyika csontvelőtranszplantációját, amely saját donoros lesz, tehát a saját, megtisztított, véréből gyűjtött őssejtjeit fogja visszakapni.

Folyamatosan vele vagyok a kórházban, a férjem dolgozik és munka után a másik két gyermekünkkel van otthon, akik kilenc és kétévesek. Édesanyám is besegít, másképp nem tudnánk megoldani, mert a férjem keresetére nagy szükségünk van. Családi házunk két szoba nappalis, gázfűtéses. Jelenleg van gáztartozásunk, mert az utóbbi hónapok anyagilag is megterhelőek voltak számunkra, azon kívül, hogy lelkileg is megviseltek vagyunk.

A csontvelőtranszplantáció után szüksége lesz kisfiunknak saját szobára és hat hónapra eléggé szigorú higiénés feltételeket kell megteremtenünk. Így a gyerekszoba egyedül a Sanyikáé lesz, melyet fel kell újítanunk teljesen. Mi ehhez kérünk segítséget, melyet nagyon köszönünk.

Friss információk 2019.03.12-én: 

Sanyika 2019. február 20-án ment be a csontvelőtranszplantációs boxba. A kondicionáló kezeléssel elpusztították a saját csontvelőjét, majd a nyolcadik napon megkapta az előzőleg levett, megtisztított, saját őssejtjeit. Sanyikának autológ, azaz saját donoros csontvelőátültetése volt. Már elkezdődött a tapadás, kettőezres fehérvérsejt számnál kinyílt a boksz ajtó. Azóta kapott vért, trombocitát. Az evés-ivás gondot okoz, gombás a szája, mert nem volt sejtszáma, de az is gyógyulgat lassan és a fehérvérsejt száma is szépen emelkedik.

Sanyikát támogatni lehet:

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: Sanyika025

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a  gombot a fénykép alatt, jobb oldalon, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon, aBLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható link: Sanyika gyűjtése

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

 

PayPal támogatás