Sanyika segítségre vár

4%
Összesen: 19 000 Ft 500 000 FtCampaign has ended

Sanyika harmadszor neuroblasztómás

Gyűjtés kódja: Sanyika033

Sanyika betegségének kezdete 2016 tavaszára nyúlik vissza. Kisfiam fején nőtt egy dudor, azt hittük, hogy elesett és megütötte magát. Orvoshoz mentünk, megröntgenezték és azt a javaslatot kaptuk, hogy jegelni kell a duzzanatot és három hét múlva menjünk vissza ellenőrzésre.  Miután nem múlt el, CT vizsgálatot javasoltak, kiderült, hogy osteosarcoma vagy histiocytosis okozza. Az MR vizsgálat mutatta, hogy ez egy csontból kinőtt tumor.

Megkezdődött a kezelése, 2016. május 10-re daganateltávolító műtétet terveztek, de az előző napi vérvétel nagyfokú gyulladást jelzett, a kivizsgálások után kiderült, hogy a vese és mellékvese területén is van daganat, amely 6,6x5,9 cm átmérőjű. Azonnal elkezdődött a kemoterápiás kezelése, majd ezt követte a hasi műtét, amelynél nem sikerült a daganathoz hozzáférni, mert behálózza az ereket is. Biopszia után állapították meg a diagnózist: neuroblasztómás a kisfiam. Végeztek csontvelő vizsgálatot, szerencsére ott nem találtak rossz sejteket. Ezután megkapta a protokoll szerinti kemoterápiás kezeléseket, és a debreceni Gyermekonkológia átirányított bennünket Miskolcra saját donoros csontvelőtranszplantációra, ami 2017 januárjában megtörtént. Sok nehézség után, azt hittük, hogy végre legyőzte a kisfiam a betegséget, de sajnos nem így történt.

Következő évben, 2018. február elején alhasi fájdalmai voltak, majd február végén csontvelőbiopsziája volt. A betegsége kiújult. 4 TVD blokk kezelést kapott március és augusztus között, ennek ellenére a MiBIG scan vizsgálat továbbra is csontvelői érintettséget mutatott. Így megkapta az 5. blokk kezelését is, majd a kemoterápiás kezelését metronomikus terápiával kombinálták, ez a gyógyszeres kezelés októbertől indult.

Ezután 2019. március végén ismét MiBIG vizsgálata volt, ami a csontvelőben viábilis neuroendokrin tumor jeleit mutatta. Harmadszor is meg kell küzdenie Sanyikának a betegséggel, szinte folyamatosan kórházban vagyunk. A 2017-es kezeléseket csinálja újból. Lelkileg mindannyian összetörtünk ismét, a kisfiam is tisztában van a rá váró nehézségekkel. Hogy lesz-e műtét, vagy szükség lesz-e idegen donoros transzplantációra még nem tudjuk, minden attól függ, hogy a neuroblasztóma hogyan reagál a kezelésekre.

Négy gyermekes családanya vagyok, három iskolás és egy óvodáskorú gyermekem van Sanyikán kívül. Élettársam nem dolgozik, semmiféle ellátásban nem részesül, ő látja el az otthon maradt gyermekeinket. Jelenleg gyesen vagyok, most fogom igényelni a gyodot. Elég nehéz anyagi körülmények között élünk, édesanyám lakásban lakunk, amely fatüzeléses, komfortos. Két szoba van a házban, az egyik Sanyika szobája, egyszer már ki kellett alakítanunk a „steril szobáját”, most minden felújításra vár.

Negyedik éve küzd a kisfiam a neuroblasztómával, ahhoz kérünk segítséget, hogy mindent meg tudjunk adni Sanyikának, ami szükséges a gyógyulásához.

Sanyikát támogatni lehet:

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény:SANYIKA033

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a  gombot a fénykép alatt, jobb oldalon, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon, a BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: SANYIKA033 GYŰJTÉSE

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkattájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

PayPal támogatás (jelenleg nem lehetséges)