Sára segítségre vár

64%
Összesen: 3 176 133 Ft 5 000 000 FtCampaign has ended

Mától egy ragyogó csillaggal több van odaát, Isten magához ölelt téged, véget értek küzdelmeid.

A fény kihunyt, a földi léted véget ért, hiányozni fogsz örökké.

Erős voltál mindig, küldj ebből a láthatatlan erődből szeretteidnek,hogy túlélhessék a túlélhetetlent.


Legyen az álmod szép drága angyal lány… Sára Isten veled… (2022.09.26.)

NEM HALTAM MEG
Nem, nem haltam meg.
Csak egy angyal csókolt meg.
A csókkal elrepültem.
Elvette terhem,
Szabad lettem.
Nem, nem haltam meg.
Attól, hogy nem látsz, még élek,
Csak már semmitől sem félek.
Keress meg szívedben,
ott hajózok ereidben.
Nem, nem szűntem meg.
Úgy biztos nem, ahogy gondolod.
Érzed ezt a finom őszi illatot?
Az ősz én vagyok.
Nem, nem tűntem el.
Ne halott emberként gondolj rám!
Csak nézz az égre fel,
Felvettem csillagruhám.
Nem, én nem haltam meg.
Csak már emlék vagyok.
Esténként a széllel keringőt táncolok.
Ablakodon holdfényként pihenek meg.
Nem, nem felejtelek el.
Árnyékként követlek napodban,
Visszatérek hozzád álmodban.
Leülök ágyad szélére,
Benézek a lelked mélyére.
Nem, nem hagytalak el.
A kis bizsergés én vagyok,
Arcodra mosolyt cirógatok.
Nem, nem mentem el.
Ott vagyok minden fában.
Szemedbe örömöt csaló
Minden pislantásban.
Nem, nem mentem el.
Maradok, míg akarod,
Füledbe szeretetet suttogok,
Míg elhiszed nekem,
Hogy a mindenségben én veled egy vagyok. (Gyenge Ildikó)
 

Sára betegsége kiújult négy hónappal a csontvelőtranszplantációja után

Gyűjtés kódja: SÁRA073 

FRISSÍTÉS:  Nem sokáig tarthatott az örömünk, a transzplantáció után a 4. hónapban ismét rossz híreket kaptunk. Júniusban észrevettünk egy puklit Sára bal halántékán. Ezzel egyidejűleg szinte elment az étvágya,- orrszondát kellett kérni ismét - és állandóan fáradt, bágyadt, sokat fekszik. Először fertőzésnek gondolták, kapott is rá antibiotikumot. Teltek a hetek, a duzzanat nem múlt., Kértünk ultrahangot, amely már látott valamit, csak nem volt rá képes, hogy pontos választ adjon. Még azon a héten ismét Miskolcra kerültünk, ahol elindítottak egy antibiotikum kúrát vénásan, azonban rájöttek hogy nem reagál rá, a gyulladásos értékei nem javulnak. Július 20-i MR vizsgálat kimutatta, hogy sokkal nagyobb daganatról van szó, mint amit kívülről látunk. Az orvosok az alap betegségéből kiindulva, mieolid szarkómára gyanakodnak. A szövettan eredményère még várnunk kell, azonban a csontvelőben is kimutatható már 2,8% ban. Újabb kezelések kezdődnek. Amíg nem tudjuk a pontos protokollt, elindítottak egy előkezelést, hogy legalább a növekedést megállítsák hiszen már arcidegbénulása is lett. Az orvosok szerint hosszú, nehéz menet lesz. Ismét egy borzasztóan ritka betegség alakult ki nála, amire még az orvosok sem számítottak. Az, hogy ilyen formában térjen vissza a leukémia nagyon ritka. Mindent megtesznek, megteszünk érte hogy meggyógyuljon!

Riport Sáráról: Ide kattintva nyitható meg

Sára tízhónapos múlt, máris élete legnagyobb harcát vívja. 2021 szeptember 21-én került az egri kórházba, mert bágyadt, erőtlen és lázas volt. Az elvégzett laborvizsgálatok és hasi ultrahang eredménye aggodalomra adott okot, ezért másnap átszállítottak minket a miskolci Gyekbe. Induláskor, a mentőben még bíztunk benne, hogy csak egy vírussal van dolgunk. Miskolcon már szinte tényként közölték, hogy nagy a valószínűsége, hogy leukémiás, és sajnos a csontvelő vizsgálata igazolta is gyanút.

Különleges és ritka típusú akut csecsemőkori leukémiája van, három típust is találtak nála. Az első kezelési cikluson vagyunk túl és már biztosan tudjuk, hogy a kezelés csontvelőtranszplantációval folytatódik. Megtörtént a donorkeresés, a legidősebb testvére lesz a donorja, és februárban lesz a csontvelő átültetése, ezt a rossz genetikai eredménye teszi szükségessé.

Háromszobás lakásban élünk, jelenleg a férjem dolgozik és ő van a mási három gyermekünkkel, akik 17-15-12 évesek. Én gyesen vagyok, meg fogom igényelni a Gyod-ot, reméljük, megkapjuk a szükséges 8 pontot.

Most nagyon fontos, hogy elkészüljön Sára úgynevezett „sterilszobája”, ahol el kell majd különítenünk a család többi tagjától, ha hazamehetünk a transzplantáció után. Tisztítófestést kell végezni az egész lakásban és nagyon fontos, hogy a megfelelő higiénés követelmények mellett biztosíthassunk számára mindent, ami a gyógyulását segíti elő.

Szeretnénk Sárának mindent megadni, hogy mielőbb újból egészséges legyen, ehhez kérünk segítséget, melyet előre is köszönünk.