Sürgős krízistámogatásra gyűjtünk LEZÁRVA

9%
Összesen: 46 561 Ft 500 000 Ft221 Days Left

KRÍZISTÁMOGATÁSHOZ GYŰJTÜNK ADOMÁNYOKAT

KÓD: TÁMOGATÁS

Alapítványunk krízistámogatást kíván nyújtani, a gyermekonkológián kezelt beteg gyermekek és családjuk részére, hogy a számukra fontos higiénés feltételeket is biztosítani tudják. A célra félmillió forintot irányoztunk elő, anyagi lehetőségeinkhez mérten. Ahhoz kérjük a ti segítségeteket, hogy ezt az összeget egymillió forintra növelhessük, és családonként 30 ezer forintos támogatást nyújthassunk.

50-60 családnak van szüksége sürgős segítségre, akiket a miskolci és debreceni osztályokon kezelnek, kiemelt hangsúlyt helyezve a csontvelőtranszplantáltakra és mindazokra, akiknek az immunrendszere a kezelések miatt nem működik megfelelően. Ők a legveszélyeztetebb kategóriába tartoznak. A minden napi megélhetés is sokaknak okoz gondot, a higiénés körülmények biztosítása alapvető életfeltétel számukra. Az egyik legfontosabb – ami a gyerekek jellemző ismertetője volt eddig is – a szájmaszk használata, melyek ára a megszokott 25-30,-Ft-ról a triplájára emelkedett és naponta több fogy el belőle.  

Kiemelten fontos, hogy a kezelés alatt álló gyermekes családok betartsák a szigorú higiénés szabályokat a terápiás szünetek idején is, amellett, hogy közösségbe nem mehetnek, tömegközlekedéssel nem utaztathatóak.  Az úgynevezett „sterilszobát” naponta kell fertőtleníteni, az ágyneműt, törölközőket, ruházatot naponta mosni-vasalni. A játékokat fertőtlenítő törléssel megtisztítani, a fürdőkádat, WC-t használat előtt és után fertőtleníteni és még hosszú a sor, aminek eleget kell tenni. Elengedhetetlen, hogy ezt minden család tudja biztosítani, mert ez kötelező a nem megfelelően működő immunrendszer miatt.

A szájkendő mellett:

  • gumikesztyű
  • antibakteriális: kézmosógél, felülettisztító
  • fertőtlenítő és higiénés törlőkendő
  • Domestos, Sanytol, Dettol és hasonló fertőtlenítő és tisztítószerekre van szükségük.

Ehhez szeretnénk családonkénti anyagi támogatással hozzájárulni, kérjük, hogy támogassátok az akciónkat bármilyen kis összegű anyagi juttatással!

A maradj otthon akció keretében a támogatási összeget utalással kívánjuk eljuttatni az érintettekhez, hogy a számukra szükséges szájmaszkokat, antibakteriális fertőtlenítőket megvásárolhassák.

A támogatások utalásáról folyamatos tájékoztatást nyújtunk.

Köszönjük, ha segítitek őket!

 

Az akciót támogatni lehet:

KÉRJÜK A CÉGES FELAJÁNLÓKAT, HOGY GÖRGESSENEK LENTÉBB A RÉSZÜKRE FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT! 

Banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére... Alapítvány Adománybankos támogatásai céljából elkülönített számláján:

Bankszámlaszám: 11734138-20016973 (OTP Bank)

IBAN: HU17 1173 4138 2001 6973 0000 0000

SWIFT/BIC: OTPVHUHB

Közlemény: TÁMOGATÁS

Ha támogatni kíván, kérjük nyomja meg a: gombot, ekkor másik oldalra irányítjuk. Itt válasszon támogatási összeget, kérjük, adja meg nevét, e-mail címét! A támogatási összeg csak a befizetés beérkezése után kerül leütésre, nem jelenik azonnal az oldalon. Tehát a megadott emailcímre értesítést küldünk a támogatása beérkezéséről, ha az beérkezik a bankszámlánkra. Az adomány leütésekor nem jön létre a tranzakció, az összeget el kell utalni a Támogatóknak a saját bankszámlájukról vagy befizetni az OTP-ben, ez egy weboldal és nem bank. 

BLOG-ban tételesen felsoroljuk a beérkező támogatások összegét. Adományát köszönjük. Közösségi oldalunkról is osztható: ITT

Kérjük, kedvelje és kövesse oldalunkat, tájékozódhat munkánkról és megosztásokkal is sokat segíthet! 

FRISSÍTÉS: A CsodaCsoport 2020.03.22-én csatlakozott az akciónkhoz,  felajánlásokkal és licitekkel is lehet támogatásokat nyújtani: ITT

Információk gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozások részére: 

Várjuk cégek támogatásait célzott támogatásként. A célzott támogatások fogadását és ügyintézését a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány végzi. 

Célzott támogatás esetén, amikor az Alapítvány részére nagyobb összegű támogatást kíván utalni gazdálkodási-vállalkozási tevékenységet végző jogi személyiségű társas vállalkozás, intézmény, az adomány után adókedvezmény vehető igénybe.

Csökkenti az adózás előtti eredményt a közhasznú szervezetnek a közhasznú tevékenysége támogatására – bármely formában: pénz, eszköz, szolgáltatás – nyújtott adomány összegének 20 százaléka, (illetve tartós adományozási szerződés esetén az adomány összegének 40 százaléka,) de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege. Az adomány összege – az előzőek szerinti csökkentő tétel mellett – elismert költség az adóalapnál, azaz nem kell azzal megnövelni az adózás előtti eredményt, ha az adományozó rendelkezik az adományban részesülő szervezet által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással. Forrás:A társasági adó legfontosabb szabályai 2019.

Az Alapítvány közhasznú szervezetként adóigazolás kiállításra jogosult, az adóigazoláshoz szükséges adatokat el kell juttatni: kosztyuadam@gmail.com e-mail címre (gazdálkodó-vállalkozó szervezet neve, székhelye, adószáma).

A támogatás menete:

11734138-20016973-00000000 számlára kell utalni, mely a Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány számlája, a közlemény rovatba be kell írni: Alapítvány célzott támogatása. 

SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ EGY SZÁZALÉKÁNAK FELAJÁNLÁSÁVAL IS LEHET SEGÍTENI ALAPÍTVÁNYUNK TÁMOGATOTTJAIT, ADÓSZÁMUNK:

 

18418299-1-05